/ Основни суд Херцег Нови - фото: Портал Дан
21/06/2021 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Двије године затвора и лијечење због недозвољених полних радњи

Д.К. крив је што је 18. испред зграде у којој живи, у стању алкохолисаности, у намјери задовољења полног нагона, пришао групи дјеце која су се играла међу којима се налазила оштећена дјевојчица и починио кривично дјело

Судија Основног суда у Херцег Новом Иван Перовић осудио је Д.К., због кривичног дјела недозвољене полне радње, на казну затвора у трајању од двије године, у коју ће му се урачунати вријеме проведено у притвору док ће остатак изречене казне издржати након правоснажности пресуде.

- Суд сходно чл.70 Кривичног законика окривљеном Д.К. изриче мјеру безбједности обавезно психијатријско лијечење на слободи која ће трајати док постоји потреба лијечења али не дуже од три године, при чему ће се иста извршавати у амбуланти Завода за извршење кривичних санкција у Подгорици док се окривљени буде налазио у тој установи на издржавању казне затвора, а уколико након престанка боравка окривљеног у тој установи на издржавању казне затвора и даље буде постојала потреба за овим лијечењем, исто ће се спроводити у ЗУ Специјална болница за психијатрију Доброта-Котор- наводи се пресудом.

Окривљени је дужан да на име трошкова кривичног поступка плати износ 379,25 еура у року. Оптужницу је заступао државни тужилац Основног тужилаштва Херцег Нови Ристо Стијовић.

- Д.К., држављанин Црне Горе, раније осуђиван пресудом Основног суда у Херцег Новом због кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, крив је што је 18. јуна 2020., око 20:30 часова у Херцег-Новом-Игало, испред зграде у којој живи, у стању алкохолисаности, у намјери задовољења полног нагона, пришао групи дјеце која су се играла испред улаза зграде, међу којима се налазила оштећена дјевојчица (7) и истој прилазећи рекао како има лијепо име, након чега јој је починио наведено кривично дјело- наведено је пресудом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:24