požar Nikšić / - FOTO: UP
05/08/2023 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dvije osobe uhapšene zbog podmetanja požara na vozilu vrijednom oko 75.000 eura

Sumnja se da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru, locirali vozilo, koje su potom polili benzin i inicirali požar

Policija u Nikšiću uhapsila je dvije osobe, osumnjičene za podmetanje požara na skupocjenom vozilu.

Iz policje podsjećaju da je 21. jula oko 03,50 časova došlo do požara na vozilu marke „BMW“ u vlasništvu V.K. iz Nikšića, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Peka Pavlovića, a koji se proširio – prenio i ošteti još jedno vozilo.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije.

- Preduzetim intenzivim opertivno – taktičkim mjerama i radnjama, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nikšićka policija je rasvijetlila predmetno krivično djelo i juče lišila slobode Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti - navode iz policije.

Sumnja se da su osumnjičeni navedenog datuma, a po prethodnom dogovoru,zajedničkom radnjom locirali vozilo,koje su potom polili benzin i inicirali požar.

- Usled dejstva vatre oštećeno vozilo, koje je prema dostavljenim podacim vrijednosti oko 75.000 eura, je u potpunosti uništeno, dok je na drugom vozilu pričinjena manja materijalna šteta. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su od 1. maja rasvijetlili devet kriivčnih djela izvršenih podmetanjem požara, kako iz prethodnog perioda tako i iz tekućeg, po kom osnovu su procesuirali 10 osoba - navode iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 15:05