Виши суд / -Милован Нововић
26/10/2021 u 07:57 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Двојица службеника граничне полиције оптужени да су тражили и узимали мито од шверцера робе

Груда и Дашић се сумњиче да су у кратком временском интервалу у шест наврата омогућили Н.Н. лицима да из Републике Србије у Црну Гору мимо граничних прелаза унесу разну врсту робе

Ванпретресно вијеће бјелопољског Вишег суда јуче је разматрало оправданост оптужнице коју је Више државно тужилаштво поднијело против двојице службеника Управе полиције из Берана због примања мита. Вијећем је предсједавала судија Горица Ђаловић, а одлука ће бити накнадно саопштена.

Службеници Граничне полиције Алмир Груда (46) и Дарко Дашић (47) ухапшени су у склопу акције "Лимес".

– Сумња се да су они од 11. јула до 31. октобра 2019. године, приликом обављања службених дужности које подразумијевају надзор државне границе, захтијевали и примали мито – новчана средства од више непознатих лица која кријумчаре акцизну и другу робу разне намјене у већим количинама са територије Републике Србије на територију Црне Горе и обратно, у замјену за шта су пропуштали да предузму службене радње – наводи се у оптужници коју заступа виши тужилац Милица Рмандић.

Тражили и примали паре

Омогућили су већем броју лица која су се бавила кријумчарењем да избјегну мјере царинског надзора, да их не открију и ухвате као извршиоце кривичног дјела. За неизвршење својих службених радњи, како пише у оптужници ВДТ -а они су од НН лица тражили и примали новац, чиме је НН лицима омогућено да у Црну Гору унесу велике количине разне робе на који начин им је дозвољено да избјегну плаћање обавеза царине и пореза.

Груда и Дашић се сумњиче да су у кратком временском интервалу у шест наврата омогућили Н.Н. лицима да из Републике Србије у Црну Гору мимо граничних прелаза унесу разну врсту робе, не вршећи службене радње које су морали да изврше.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:52