Весна Меденица / Фото: Архива, Дан
18/05/2022 u 16:00 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ексклузивно: Код Меденица пронађено пет пушака,четири пиштоља, "шкорпион", муниција...

Милош Меденица је, како се сумња, наредио пребијање полицајца Младена Леба Бошковића

Специјално тужилаштво је у склопу истраге која се води против бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице и њеног сина Милоша прикупило довољно доказа који упућују на закључак да је Милош Меденица, осим криминалног удруживања и шверца наркотика, извршио и низ других кривичних дјела и да су у породичној кући у Колашину у дужем периоду нелегално држали велике количине оружја.

Како незванично сазнајемо, осим за стварање криминалне организације, међународни шверц накотика и кријумчарење у продуженом трајању, СДТ је у односу на Милоша Меденицу прибавило доказе и осумњичило га и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, наношење тешких тјелесних повреда путем подстрекавања и продужено кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога.

У наредби за спровођење истраге наводно пише да је Милош Меденица у породичној кући у Колашину од децембра 2019. године, 2020. и 2021. године неовлашћено држао велике количине оружја А и Б категорије. У тој кући је пронађено пет пушака непознате марке и калибра.

Весни Меденици притвор продужен за два мјесеца

Ванрасправно вијеће Вишег суда уважило је јуче предлог специјалног тужиоца Наташе Бошковић и за још два мјесеца продужило притвор бившоj предсjедници Врховног суда Весни Меденици.

Тужилац Наташа Бошковић јуче је у Специjалном државном тужилаштву поново саслушавала Меденицу на околности наводног противзаконитог утицаjа у још два предмета.

Бивши врховни државни тужилац и предсједница Врховног суда ухапшена је 17. априла због основане сумње да jе починила кривична дjела стварање криминалне организациjе и противзаконити утицаj.

Три дана касниjе, судиjа за истрагу Вишег суда Сузана Мугоша одредила jоj jе притвор до 30 дана.

У међувремену, Меденица је покушала самоубиство у Клиничком центру. Након тога је спроведена у истражни затвор у Спужу.

Даље се наводи да је Милош Меденица 7. јануара 2021, свјестан свог дјела, чије је извршење хтио, знајући да је његово дјело забрањено, супротно Закону о оружју, неовлашћено држао и оружје А категорије чије је држање грађанима забрањено. У питању је аутоматско оружје "застава М84 шкорпион" калибра 7,65 мм.

image

Фото: Дан

-Фото: Дан

Како сазнајемо, Меденица је, између осталог, осумњичен и да је неутврђеног дана у току 2020. држао четири пиштоља непознате марке без дозволе и десет метака непознате марке и калибра.

Сумња се да је 20. децембра 2020. са умишљајем подстрекавао Н.Н. лице да другог тешко тјелесно повриједи, за шта је запријећена казна од пет година затвора. Он је од тог лица тражио да тешко тјелесно повриједи службеника Управе полиције Младена Леба Бошковића.

– Нека га за почетак добро изломе, па ћемо видјети како се буде понашао. Кад га обале, са палицом му кољено сломе, не треба му метак ништа, или чекићем, загарантовано свака кост у кољено пуца – сугерисао је Меденица лицу од којег је тражио да тјелесно повриједи Бошковића.

Како се сумња, син бивше предсједнице Врховног суда давао је дрогу на уживање великом броју лица. Према доказима којима располаже СДТ, он је 23. јула 2020. године, у Подгорици, дао на уживање кокаин већем броју лица, а затим и 6. и 7. августа исте године, у Подгорици, када је то омогућио групи од тридесет лица.

Нешто мање од мјесец дана након што је портал Либертас објавио скај комуникацију Милоша Меденице са члановима криминалне групе осумњичене за шверц наркотика за њим је расписана само национална потјерница, али не и међународна потjерница. То значи да Меденица може бити приведен само у Црноj Гори, од црногорске полициjе, а да стране службе немаjу овлашћење да га лише слободе.

Адвокат Здравко Беговић потврдио је да jе за Меденицом расписана национална потjерница, али не и међународна потјерница, што значи да се може слободно кретати по иностранству иако га црногорска полициjа потражуjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
23. jun 2022 07:49