/ - фото Влада ЦГ
18/11/2021 u 22:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Експлоатација шљунка: Осумњичени пуштени након саслушања

Радити ово годинама на овакав начин је катастрофа...Свакога кога затекнемо у нелегално експлоатацији шљунка биће ухапшен, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић

Након што су били лишени слободе, осумњичени за нелегалну експлоатацију шљунка пуштени су сви да се бране са слободе, потврђено је незванично за портал Дан.

Власник предузећа Цијевна комерц Данило Петровић, директор фирме Пе-Мар Предраг МарашЈовица Кликовац и Миливоје Мугоша, били су приведени ради информативног разговора због нелегалне експлоатације шљунка из корита ријека Мораче и Цијевне и противправног заузимања државног земљишта. Према незваничним информацијама, полиција је трагала и за директорицом Монтенегро петрола Андреом Шушкавчевић Нововић.

Нелегална експлоатација шљунка: Приведени Петровић, Мараш, Кликовац и Мугоша

Полиција је контролисала 12 локација, градилишта. Том приликом приведено је више пословођа и радника који су затечени на тим локацијама. Полиција је контролисала и предузећа Дева, Цијевна комерц и Челебић, али су они посједовали одређену папирологију која ће бити предмет провјера.

Лекић: Мараш имао све дозволе за ископавање шљунка, брани се са слободе

Након што тужилаштво провјери документација основни државни тужилац ће на основу доказа одредити да ли у поступању фирми постоје основи сумње да је извршено кривично дјело. Подсјетимо, извориште Боље сестре годинама је угрожено због ископавања шљунка из Мораче. Од 2005. до данас ниво издашности је опао за двије трећине, чиме је узгрожено санбдијевање водом црногорског приморја.

Предраг Мараш, један од осумњичених за незаконито експлоатисању шљунка, након саслушања, данас је међу првима, код тужиоца пуштен је да се брани са слободе. 

-Управо је завршено саслушање Предрага Мараша у својству осумњиченог пред ОДТ Подгорица, поступајућим тужиоцем Вукасом Радоњићем. Исти је изнио  одбрану, одговарао је напитања браниоца и тужиоца и изнио је све податке и  чињенице које су од одлучног значаја за утврђивање да ли има елемената бића кривичног дјела у односу на које је против њега поднијета кривична пријава. Истакао је  да је концесије имао за вађење шљунка у кориту ријеке Цијевне и Мораче до 2009. године, а да је власник земљишта  на којем је затечен шљунак више од 20 година-казао је у изјави за портал Дан адвокат Дамир Лекић.

Лекић је навео да је "последњи пут Мараш из корита ријеке Мораче и Цијевне вадио шљунак 2008. године а са свога земљишта 2011. и 2012. године".

(ВИДЕО) Абазовић: Милиони еура су нелегално извучени из ријеке; Стијовић: Морача и Цијевна су врх леденог бријега

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић, директор Управе за инспекцијске послове Илир Харасани и замјеник руководиоца ОДТ у Подгорици Никола Боричић презентовали су детаље акције поводом открића илегалне експлоатације шљунка са обала ријека.

-Видјећете на документацији да је ријека која је некад имала два крата сада има један крак..милиони еура су нелегално изручени из корита ријеке, девастирајући простор. Влада је одлучна да се обарчуна са грађевинском мафијом. Радити ово годинама на овакав начин је катастрофа...Свакога кога затекнемо у нелегално експлоатацији шљунка биће ухапшен. -казао је између осталог потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:00