фото: Скриншот Мне.спорт / - фото: Скриншот Мне.спорт
25/05/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епилог инцидента на утакмици у Рожајама: Ухапшено 14 особа

Током поменуте утакмице дошло је до нарушавања јавног реда и мира, а том приликом су навијачи ФК Ибар, тзв. „Газије“, на терен убацили више пиротехничких средстава

Е.Ф. (23), Е.А. (24), Е.М. (23) Е.М. (20), И.Х. (21), Е.Л. (29), Д.К. (23), А.Р.Ш. (18), А.М. (18), Е.Ш. (19), Х.М. (25), Џ.М. (19) и И.М. (18) су ухапшени због прекршаја из Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, док је против Џ.М. и И.М. поднијета и прекршајна пријава због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, епилог је инцидента који се десио у  Рожајама 23. маја на фудбалској утакмици између ФК Ибар и ФК Никшић.

- Службеници Одјељења безбједности Рожаје предузели су мјере и радње из своје надлежности и поднијели кривичну пријаву против једног лица због кривичног дјела угрожавање сигурности и против 13 лица прекршајне пријаве због прекршаја из Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама и Закона о јавном реду и миру - саопштили су из полиције.

Наиме, како додају, током поменуте утакмице дошло је до нарушавања јавног реда и мира,а навијачи ФК Ибар, тзв. „Газије“, на терен су убацили више пиротехничких средстава која су проузроковала стварање тзв. димне завјесе и  прескочили заштитну ограду, те физички напали неке од играча ФК Никшић којима је након догађаја указана љекарска помоћ, те је констатовано да је пет играча задобило лаке тјелесне повреде.

Полицијски службеници су, како наводе, спријечили даљи физички сукоб и већи инцидент.

 - Са догађајем је упознат надлежни државни тужилац по чијем налогу су прикупљена обавјештења од поменутих лица, те је против М.Н. (30) поднијета кривична пријава и он је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности. Такође, припадници Одјељења безбједности Рожаје предузимају активности на идентификацији и лоцирању осталих евентуалних починилаца прекршаја и кривичних дјела из овога догађаја, те активности и у дијелу утврђивања одговорности ФК Ибар, као организатора спортске приредбе - закључују из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:12