/ -FOTO: ILUSTRACIJA
05/08/2022 u 07:11 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Epilog svirepog ubistva u Baru: Nevjenčanu suprugu pred djecom tukao osam sati

Nikolić je u istrazi naveo da je 12 godina bio u braku sa pokojnom Nerdom, da su se svađali oko sitnica i gluposti i oko problema koje je imao s njenom braćom

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv tridesetčetvorogodišnjeg Dalibora Nikolića, kojom ga VDT tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zimrite Nerde (27), potrđeno je za "Dan" iz suda.

Prema navodima akta Višeg tužilaštva, Nikolić je optužen da je tokom 15. i 16. januara ove godine, osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu, a za sve to vrijeme njihovo troje maloljetne djece bilo je u istoj kući u barskom naselju Sokolana.

– Nikolić je optužen da je od 22 sata 15. janura, do šest sati narednog dana, tukao i na svirep način, s umišljajem, lišio života bremenitu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe u vezi prestanka njihove zajednice i dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine), nalazilo u porodičnoj kući – detalji su optužnice.

Nerda je od posljedica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Кliničkom centru Crne Gore. U optužnici koju zastupa državni tužilac u VDT-u u Podgorici Ana Radović, Nerda je primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

– Oštećena je cijelo vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja – piše u optužnici.

Nakon ovoliko sati mučenja, Nerda je ležala u krevetu i, kako se navodi u optužnici, nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. Poslije određenog vremena, dodaje se, došla je do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu. Navodno je Nikolića to razbijesnilo i udario je Nerdu pesnicom u dio lica ispod desnog oka.

– Oštećena je od tog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo. Došlo je do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak – detalji su optužnice.

Nikolić je u istrazi naveo da je 12 godina bio u braku s pokojnom Nerdom. Кazao je su se svađali oko sitnica i gluposti, "oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao s njenom braćom".

Nikolić je naveo da je kazao oštećenoj da im brak ne ide i da treba da mu konačno kaže da ne želi s njim da živi i da se rastanu.

Ispričao je da ga je, kada mu je Nerda rekla da ne želi više da živi s njim, a potom promijenila mišljenje i kazala da se šalila i da će nastaviti život s njim, kako je tada tvrdilo, to razbijesnilo, zbog čega je počeo da je vrijeđa.

Na kraju je, rekao je, "udario jednom ili dva puta pesnicom u lice". Кazao je da je nekoliko puta udario palicom, te da je prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu udario pesnicom u glavu "a ona je pala i glavom udarila o pločice".

Tvrdi da je polivao vodom kako bi joj vratio svijest, a potom je smjestio na zadnji dio automobila i pozvao komšiju, koji je kao podstanar živio u dijelu njegove kuće, da Zimritu odvedu do bolnice. Кomšiji je kazao da doktorima saopšti da je oštećena pala i da je on na poslu.

Suprotno odbrani oštećenog, komšija je tokom svjedočenja kazao da je tokom cijele noći čuo svađu i tuču. Prema nalazu i mišljenju vještaka medicinske struke, utvrđeno je da je izliv krvi u mozak posljedica udarca pesnicom u predio lica ispod desnog oka, a ne pada na pločice.

Inače, Nikolić je nakon kobnog događaja, kako je ranije saopšteno, taksijem otišao do Podgorice, odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji.

Uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo po potjernici koju je raspisala Uprava policije i određen mu je pritvor od 30 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:16