милош меденица / - LIBERTASPRESS.ME
12/05/2022 u 20:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фирма Милоша Меденице остала без лиценце за трговину нафтом

Према подацима из Централног регистра привредних субјеката, фирма Меденице бави се трговином на велико чврстим, течним и гасовитим горивима.

Подгоричка фирма "Тими“, чији је власник Милош Меденица, син ухапшене предсједнице Врховног суда Весне Меденице, остала је прошле године без лиценце за трговину на велико нафтним дериватима. Ту информацију садржи извјештај Регулаторне агенције за енергетику и регулисане комуналне дјелатности (РЕГАГЕН), достављен Скупштини Црне Горе, пише Портал РТЦГ.

"У 2021. години су одузете укупно четири лиценце, због престанка обављања дјелатности за коју је лиценца издата или због непридржавања услова прописаних лиценцом. У циљу спровођења даљих мјера, РЕГАГЕН је одмах након одузимања лиценци обавијестила Управу за инспекцијске послове", наведено је у Финансијском извјештају са извјештајем о раду Регулаторне агенције за енергетику и регулисане комуналне дјелатности. 

Према подацима из Централног регистра привредних субјеката, фирма Меденице бави се трговином на велико чврстим, течним и гасовитим горивима. 

Виши суд у Подгорици је донио наредбу да се распише национална потјерница за Милошем Меденицом због сумње да је формирао криминалну организацију и незаконито утицао приликом доношења одлука у судским предметима. Адвокат Здравко Беговић је раније изјавио да се он у Београду лијечи од болести зависности.

Његова мајка, бивша дугогодишња предсједница Врховног суда Весна Меденица је ухапшена 17. априла када је са подгоричког аеродрома покушала да отпутује у Београд. Она се сумњичи да је као члан криминалне организације сина Милоша незаконито утицала на доношење одлука у судским процесима.

Притвор до 30 дана јој је одређен 20. априла.

Националном потјерницом особа се потражује у земљи становања, а да би се потраживала из иностранства, треба расписати међународну потјерницу. 

Портал Либертас пресс је објавио транскрипте разговора које је Еуропол доставио полицији Црне Горе који наводно потврђују да се Милош Меденица, син Весне Меденице која је преко 17 година била у врху црногорског правосуђа, бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Према наводима портала, Милош Меденица је шверц обављао посредством полицајца Дарка Лаловића који је је ухапшен 15. децембра прошле године у Подгорици и још је у притвору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:15