Jetmir Gočaj / - JETMIR GOčAJ
24/01/2023 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gočaj pobjegao na Kosovo čim je čuo za potjernicu?

Istražitelji sumnjaju da je baš on usmrtio Ivanu gušenjem 23. decembra 2022, u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru, u njenom iznajmljenom stanu u naselju Mirijevo

Jetmir Gočaj (24) iz sela Vusanje, nadomak Gusinja, koji je osumnjičen za ubistvo Ivane K. (26) iz Lovćenca, krajam decembra u Beogradu, napustio je Crnu Goru i to najmanje četiri ili pet dana prije nego što je, 18. januara, NCB Interpol Beograd za njim raspisao međunarodnu potjernicu, pišu Novosti.

Istražitelji sumnjaju da je baš on usmrtio Ivanu gušenjem 23. decembra 2022, u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru, u njenom iznajmljenom stanu u naselju Mirijevo.

-Operativne aktivnosti Uprave policije i dalje su u toku, a sa svim činjenicama upoznali smo i nadležni organ Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Gusinjanina tražili, ali ga nijesu našli

Policija je pretresla Jetmirovu kuću u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, ispod samih Prokletija.

- Jetmir je, najvjerovatnije, pobjegao na Kosmet - tvrde izvori bliski istražiteljima, što je i prije raspisivanja crvene Interpolove potjernice za njim nagovijestio je izvor Novosti iz Gusinja.

- Njegova majka je iz Peći. On tamo ima ujake, prilično brojnu rodbinu. Računa na to da ga tamošnja policija neće tražiti i da će tu biti siguran neko vrijeme. Mogao je iz Vusanja lako da ode i u Albaniju, jer dobro poznaje teren i za njega nema tajni kada je riječ o putevima ka ove dvije teritorije. Sada se spekuliše da bi sa falsifikovanim ispravama mogao da se domogne Amerike, gdje, kao i mnogi odavde, takođe ima rodbinu.

Jetmir je danima prije nego što je za njim raspisana potjernica, činilo se, bezbrižno sa slušalicama u ušima šetao Gusinjem i Grebajama, negirajući bilo kakvu vezu sa gnusnim zločinom. Čim su učestali medijski navodi o raspisivanju poternice za njim, iznenada je napustio Vusanje, gdje je bio poznat svima, posebno mlađem svijetu, ali i brojnim planinarima koji tokom sezone prosto "okupiraju" ovaj kraj.

Gusinjem su poslednja dva dana počele da kolaju priče o Belgiji, kao destinaciji koje se dokopao Jetmir u bjekstvu od istražitelja, koji ga traže zbog sumnje da je počinio zločin, za koji bi, ukoliko se dokaže da ga je počinio, dobio kaznu od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

- Jetmir je tu djevojku upoznao na jednoj od tura po Prokletijama - kaže sagovornik Novosti iz Gusinja.

- Ne znam prirodu njihovog prijateljstva, ali znam da je ta djevojka dolazila više puta ovdje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:51