Čamac Granične policije / - SKRINšOT
17/08/2022 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Granična policija spasila srpskog državljanina: Doživio infarkt u moru kod Čanja

Policija hitno transportovala B.S.(61) do Luke Bar, odakle je prebačen u KBC Podgorica i operisan

Službenici Službe granične policijeSGP u Baru, odnosno posada policijskog čamca, u uvali Kraljičina plaža kod Čanja u ponedeljak u 15.54 časova dobili su poziv da se na čamcu nalazi osoba kojoj je pozlilo i da se sumnja da je imala infarkt.

Kako je objavljeno, hitnom intervencijom SGP II Bar u 15.55 časova službenim plovilom B.S. (61) je transportovan do luke Bar, pri čemu je obaviještena i jedinica hitne medicinske pomoći DZ Bar sa zahtjevom da sačekaju na službenom vezu u Luci Bar.

U 17.02 sati policijski čamac pristao je u luku gdje su medicinski radnici Hitne pomoći Bar preuzeli pacijenta kojem je bila potrebna medicinska pomoć.

Naknadno, od člana uže porodice osobe kojoj je pružena pomoć, policija je obaviještena da je tom licu dijagnostikovan infarkt, da je, nakon ukazane prve pomoći u Opštoj Bolnici u Baru, transportovan u KCCG u Podgorici gdje su mu daljom hospitalizacijom ugrađena 2 stenta te da se trenutno nalazi van životne opasnosti.

Član uže porodice od B.S. je iskazao veliku zahvalnost kako članovima posade patrolnog čamca, tako i svim pripadnicima Upravi Policije CG, koji su pravovremenim reagovanjem, B.S. vjerovatno spasili život.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:12