Адвокатска комора / - Адвокатска комора
23/07/2021 u 21:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Група адвоката тражила хитан сазив Скупштине Адвокатске коморе, ИЈЗ то дозвољава само електронским путем

У допису Института за јавно здравље који је упућен Адвокатској комори наведено је на који начин због епидемиолошких мјера може да се одржи овај састанак

Хитан сазив Скупштине Адвокастке коморе Црне Горе који је, како незванично сазнаје портал Дана, једна група адвоката тражила због тренутних дешавања у Адвокатској кмори, мораће се одржати електронским путем. Наводно се ради о групи адвоката који нису задовољни предузимањем активности како би се испунили захтјеви за изузимање из обавеза о фискализацији.

-Обзиром да су Влада Црне Горе и Савјет за борбу против Ковид-.19 инфекције донијели нове мјере због тренутне епидемиолошке ситуације и спрјечавања трансмисије узрочника, сједницу/састабнак за чију сте организацију послали упит могуће је организовати искључиво електронским путем-наводи се у допису Инсититута за јавно здравље који је упућен Адвокатској комори а у који је портал Дана имао увид.

Адвокати опет одлучују, почело ново гласање о штрајку

Подсјећамо, како је портал Дан раније писао адвокати Адвокатске коморе Црне Горе требало би да  опет гласају по питању штрајка. Како сазнајемо они би требало да одлуче око преговора, гласањем на питања да ли су за наставак штрајка или су за прекид штрајка.

Адвокати бране самосталност и достојанство

Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја, обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања ђелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији- наводи се у ранијем саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:18