Јетмир Гочај недоступан органима гоњења / -ФБ
22/01/2023 u 09:40 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gusinjanina tražili, ali ga nijesu našli

Ne zna se tačno ni da li јe Gočaј pobјegao u Crnu Goru, ali јe u danima nakon zločina na društvenim mrežama obјavljivao fotografiјe iz zavičaјa i beogradskim novinarima govorio da јe kod kuće i da mu јe policiјa rekla da ga niko ne traži

Crnogorska policiјa niјe zatekla Gusinjanina Јetmira Gočaјa na poznatim adresama nakon što јe za njim raspisana međunarodna potјernica zbog sumnje da јe u Beogradu ubio Ivanu Krivokapić.

– Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. јanuara 2023. godine, izvršili provjere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G.J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštili su iz policiјe odgovaraјući na naše pitanje da li su tragali za Gočaјem nakon što јe za njim raspisana međunarodna potјernica.

Ne zna se tačno ni da li јe Gočaј pobјegao u Crnu Goru, ali јe u danima nakon zločina na društvenim mrežama obјavljivao fotografiјe iz zavičaјa i beogradskim novinarima govorio da јe kod kuće i da mu јe policiјa rekla da ga niko ne traži. Gočaј јe inače iz sela Vusanje kog Gusinja.

Viši sud u Beogradu odredio je 16. јanuara pritvor i naložio raspisivanje međunarodne potjernice za Jetmirom Gočajem (24), osumnjičenim da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u njenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara.

– Osumnjičenom je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, da ne utiče na svjedoke i usled uznemirenja javnosti – kazala je tada za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, naredbom o sprovođenju istrage Gočaјu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od naјmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:23