/ -Фото: Дан
26/02/2022 u 08:44 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гусињанину четири године због покушаја убиства малољетника

Чељај је у кући оцу малољетника Р.Ђ. тражио 150 еура, пријетећи да ће му убити сина

Педесетшестогодишњи Ариф Чељај (56) из околине Гусиња осуђен је јуче на јединствену казну затвора у трајању од четири године. Према наводима оптужнице, он се терети за кривично дјело покушај убиства, у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

За покушај убиства добио је три године и десет мјесеци а за оружје четири мјесеца. Након изрицања пресуде пуштен је из притвора.

Његов бранилац, адвокат Драго Конатар је најавио жалбу на пресуду.

Р.Ђ. (17) је 31. марта прошле године око 20.50 сати пријавио полицији да му је у селу Вусање, док се кретао возилом, Чељај препријечио пут својим возилом, након чега је кроз прозор испалио више хитаца у његовом правцу.

Полиција је изашла на лице мјеста и пронашла чауру, а недалеко од мјеста догађаја и возило којим је управљао Р.Г., на којем су била видљива оштећења.

– По наредби судије за истрагу, припадници полиције су извршили претрес стана, других просторија и возила које користи А.Ч., при чему су одузета три пиштоља и четири ловачке пушке за које А.Ч. посједује важеће оружне листове. Пронађено је и 98 комада пиштољске муниције и 19 комада муниције за ловачке пушке. А.Ч. је лишен слободе – пише у оптужници.

Приликом изношења завршних ријечи, заступник оптужнице – државни тужилац Славенко Смоловић казао је да је током поступка доказано да је окривљени из свог возила пуцао у правцу возила у којем се налазио оштећени.

Он је истакао да је вјештачењем утврђено присуство барутних честица на кошуљи, јакни и као и присуство такозваних ГСР честица на десној руци оптуженог, а оцијенио је да је окривљени срачунато у цињу избјегавања кривичне одговорности навео да су честице остале на одјећи јер је три дана прије критичног догађаја ишао у лов, те да одјећу која је била предмет вјештачења није носио у ноћи 31. марта прошле године.

Бранилац оптуженог у завршним ријечима је казао да је оптужница доказана само "до нивоа основане сумње".

Иначе, током поступка окривљени је навео да је у добрим односима са оштећеним, а с друге стране оштећени и његов отац навели су да не комуницирају имајући у виду да је оптужени Чељај дошао у кућу да им тражи 150 еура, пријетећи да ће му убити сина ако не врати новац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:42