ЦБ Херцег Нови  / фото: Портал Дан
15/03/2022 u 14:05 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Херцег Нови: За два мjесеца кривично процесуирано 26 особа

Током наведеног периода извршени су претреси на више локациjа, а коjима jе пронађено оружjе у илегалном посjеду и наркотици, казали су УП

Службеници Управе полициjе у Херцег Новом су током претходна два мjесеца, спроводећи активности из своjе надлежности, против 26 лица подниjели кривичне приjаве док ће 12 особа прекршаjно одговарати, саопштено је из Управе полиције.

- Наиме, херцегновска полициjа jе надлежном државном тужилаштву подниjела 11 кривичних приjава против 12 особа због сумње да су извршили кривична дjела из области привредног криминала а коjима jе причињена материjална штета у износу од око 110.000 еура - казали су из УП.

Додају да је у вези кривичних дjела из области имовинског криминала полициjа у Херцег Новом jе расвиjетлила осам кривичних дjела, од коjих jе jедно из претходног периода, и због њих процесуирала пет особа.

Како наводе материjална штета наступила је извршењем ових дjела износи око 4.000 еура, а дио отуђених предмета jе пронађен и враћен власницима.

- Током наведеног периода извршени су претреси на више локациjа, у коjима jе пронађено оружjе у илегалном посjеду и наркотици. Надлежном тужиоцу подниjете су три кривичне приjаве због кривичних дjела недозвољено држање оружjа и експлозивних материjа, док су због наркотика такође подниjете три кривичне приjаве али и три прекршаjне - рекли су из Управе полиције. 

Они су казали да су припадници Центра безбjедности Херцег Нови су због кривичних дjела насиље у породици или породичноj заjедници надлежном тужиоцу подниjели пет кривичних приjава против пет особа и девет прекршаjних приjава због извршених прекршаjа из Закона о заштити од насиља у породици.

- Jедна особа ће одговарати за кривично дjело дjечjа порнографиjа - поручили су из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:48