tunel, depo / - FOTO: VLADA CRNE GORE
23/09/2023 u 12:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

I UIKS sarađuje zbog slučaja "Tunel": Izvršen pretres u potrazi za telefonom

Na konferenciji za medije ministar MUP-a Filip Adžić kazao da s obijanjem depoa Višeg suda imaju veze lica koja se nalaze u zatvoru a koja se dovode u vezu sa najjačim klanom

U istražnom zatvoru Podgorica prekjuče je izvršen pretres više prostorija koje koriste pritvorena lica, o čemu je portal Dan pisao.

Kako nam je nezvanično potvrđeno od izvora bliskom UIKS-u, pretres je sproveden povodom istrage vezano za slučaj kopanja tunela do depoa Višeg suda i obijanja istog. 

Podsjećamo, juče je na konferenciji za medije ministar MUP-a Filip Adžić je kazao da s obijanjem depoa Višeg suda imaju veze lica koja se nalaze u zatvoru a koja se dovode u vezu sa najjačim klanom. 

- Na osnovu operativnih saznanja i informacija koje su ukazivale da pojedina pritvorena lica posjeduju i koriste nedozvoljene stvari, odlučeno je da se dana 21.09.2023.godine izvrši pretres većeg broja prostorija-soba u Istražnom zatvoru Podgorica u kojima su smještena pritvorena lica -  navedeno je juče u dogovoru za portal Dan iz UIKS-a.

Prilikom vršenja detaljnog pretresa pronađene su sljedeće nedozvoljene stvari: 2 mobilna telefona, 3 improvizovana punjača za mobilni telefon i manja količina tableta.

Pretresi u Istražnom zatvoru: Pronađeni mobilni telefoni sakriveni u zidu i plafonu

Iz UIKS-a su juče za portal Dan naveli  da je   potrebno istaći da su nedozvoljene stvari bile sakrivene u posebno napravljenim udubljenima" štekovima" u zidu, odnosno plafonu soba.

Dodali su da "navedeni broj pronađenih nedozvoljenih stvari u odnosu na broj pronađenih nedozvoljenih stvari u prethodnom periodu govori u prilog činjenici da su intezivirane aktivnosti koje se preduzimaju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u cilju povećanja stepena bezbjednosti počev od druge polovine 2022.godine dale vidljive i značajne rezultate".

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 17:57