/ МИРКО ИЛИЋ (ПРИВАТНА АРХИВА) - МИРКО ИЛИЋ (ПРИВАТНА АРХИВА)
18/11/2021 u 16:49 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Илићу десет мјесеци затвора: Уринирао по споменику Љуба Чупића

Након што је у јавност објављен снимак Никшићанина како уринира по споменику Љуба Чупића, полиција и надлежни су реаговали и овог мушкарца означили као починиоца.

Никшићанин Мирко Илић (57) осуђен је на десет мјесеци затвора због грубе повреде споменика који је посвећен Љубу Чупићу.

- Окривљени М.И. против кога је Основно државно тужилаштво у Никшићу поднијело оптужни предлог због кривичног дјела повреда гроба, неправоснажно је осуђен на казну затвора у трајању од десет мјесец

Илић је аније саслушан у ОДТ Никшић и пуштен је тада да се брани са слободе. Он се теретио за кривично дјело повреду гроба. Након што је у јавност објављен снимак Никшићанина како уринира по споменику Љуба Чупића, полиција и надлежни су реаговали и овог мушкарца означили као починиоца.

Илић: Стидим се, извињавам се породици Чупић

Никшићанин Мирко Илић (57), осумњичени да је оскрнавио спомен бисту народном хероју Љубу Чупићу, казао је раније да се стиди и каје због тог чина, упутивши извињење породици Чупић, грађанима Никшића и Црне Горе, јавља портал Onogošt.me.

-Ја, Марко Илић, овим путем желим да се извиним породици Чупић којој сам због непочинства нанио бол, али и грађанима Никшића и Црне Горе. Никада у свом животу нијесам оскрнавио било чије спомен-обиљежје, споменик или гроб, који су за мене били и остали светиња. Нажалост, алкохол је учинио своје због чега се данас стидим и кајем. Бог ми је свједок да сам много пута пролазио поред споменика Лјуба Чупића и никада ми није пало на ум да урадим нешто нељудско. Схватам реакцију и суд јавности и породице Чупић. Ту сам да сносим све консеквенце. Ово је за мене катастрофа и свака пресуда биће мања од стида и срама који проживљавам-казао је он.

- Поступајући тужилац у ОДТ Никшић, у својству осумњиченог, саслушао је лице лишено слободе М.И. због основа сумње да је извршио кривично дјело - повреда гроба из чл.411 ст.2 у вези ст.1 Кривичног законика. Због обуставе рада адвоката Основно државно тужилаштво у Никшићу није било у могућности да осумњиченом одреди задржавање. Сви позвани адвокати одбили су да у наведеном предмету буду постављени као браниоци по службеној дужности,  сходно Одлуци Адвокатске коморе Црне Горе о проглашењу опште обуставе пружања правне помоћи адвоката. Због немогућности да се, усљед обуставе рада адвоката, осумњиченом одреди задржавање, поступајући тужилац ОДТ Никшић је Основном суду, судији за истрагу Никшић поднио приједлог за изрицање мјере надзора- забрана напуштања стана против М.И. из Никшића - саопштио је раније руководилац ОДТ Никшић Жељко Пејовић.

Тужилаштво поднијело оптужни предлог против Илића

Полиција је раније предузела активности из своје надлежности у односу на догађај који је видео-документован на Тргу слободе у Никшићу у непосредној близини споменика Љуба Чупића и објављен на друштвеним мрежама.

- Идентификовано је лице са видео-снимка М.И. (57) које скрнави поменути споменик и упознат је тужилац. Квалификовано је кривично дјело повреда гроба и М.И. је по налогу тужиоца лишен слободе забог сумње да је починио ово кривично дјело - саопштено је тада из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:22