/ - МАРИО МИЛОШЕВИЋ- ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
25/11/2021 u 13:08 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИНЦИДЕНТ У СУДНИЦИ: Липовина дошао да свједочи па извријеђао Милошевића, Машановића и Вујачића

Њему је на крају оптужени Милошевић поручио: " Свака кучка лаје из кавеза, док су јој руке свезане"

Суђење поводом убиства Радомира Ђуричковића данас је прекинуто због вербалног инцидента који је започео свједок Саво Липовина. Липовина је више пута упутио више увредљивих и погрдних ријечи оптуженом Марију Милошевићу, Вукану Вујачићу и Игору Машановићу. Њему је на крају оптужени Милошевић поручио: " Свака кучка лаје из кавеза, док су јој руке свезане".

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Одбијао да напусти ћелију

Како је саопштено, Липовина је данас одбијао да дође да свједочи поводом убиства Ђуричковића и није хтио да изађе из ћелије. Он је стражарно спроведен у Виши суд јер се налази у притвору по другом предмету.

Када је прозван да свједочи, на уласку у судницу, Липовина се окренуо ка оптуженима и упутио псовке.

-Багро једна издајничка...Г****...-поновио је Липовина. Након тога су оптужени реаговали али и судија Предраг Табаш. Табаш је службеницима суда наложио да се Липовина изведе из суднице док се ситуација не смири. За то вријеме свједочила су три свједока. 

Међутим до већег вербалног инцидента је дошло када је Липовина опет враћен да свједочи. Тада је поново упутио увреде и псовке оптуженима. Милошевић, Вујачић и Машановић су му узвратили псовакама наводећи суду да се не ради о провоцирању већ да их Липовина вријеђа. 

Судија Табаш је опоменуо свједока Липовину да ће бити новчано кажњен. До прекида суђења је дошло након бурне реакције када је Липовина споменуо породицу једног од оптужених, приликом чега је навео да им јепокојни Ђуричковић материјално помагао.

- Они су играли карте са Ђуричковићем. Та багра га је намјестила – казао је Липовина и додао да једног од оптужених посебно треба да буде стид, јер је покојни Ђуричковић помагао њега и његову породицу.

Тада, услед вребалног сукоба, судија је наложио полицијском службенику суда да удаљи Липовину и прекинуо је суђење.

"Намјештен предмет"

Оптужени су, изазвани понашањем свједока Липовине, казали суду да су  "они" ( свједоци и други) примили новац како би их лажно оптужили и да им је овај предмет намјештен. Такође су нагласили да се давао новац како би се открило да ли се може доћи до везе са судијом, како би они били осуђени.

Свједок Црвеница Данило, Рајко Пророчић и Вукчевић Драган, који су се критичне ноћи налазили у друштву покојног Ђуричковића, казали су да ниси видјели ко је пуцао.

Свједок Црвеница Данило рекао је да се те ноћи налазио у локалу и да је био у друштву у којем је био и покојни Ђуричковић. Он је навео да, када су изашли из локала након што су се растали, у моменту када је кренуо да улази у своје возило зачуо је пуцње.

-Кренуо сам да трчим према Ђуричковићевим колима, узео сам шљунак, не би ли их омео(мислећи на возило из којег је пуцано) ....тада се паралелно наспрам мене нашло возило из којег је у мом правцу испаљен један хитац. Видио сам да је аутоматска пушка...Када сам пришао колима Ђуричковића он је  давао неке знаке живота. Премјестили смо га са његовог мјеста на задње сједиште и одвезли га у болницу...У возилу из којег је пуцано видио сам два лица, стакла су била затамљена на том аутомобилу...-казао је између осталог свједок Црвеница наводећи да није видио ко је пуцао.

Свједок Рајко Пророчић  казао је да када су изашли из поменутог локала, он и Драган Вукчевић су скренули "иза ћошка" када су зачули пуцње. Тада су, како је казао чучнули иза једног возила. 

-Видјели смо да је прошао црни "рено меган". Онда смо пошли да видимо шта се десило. Тада су Марко Правиловић и Дано (Данило)  Црвеница премјестили Ђуричковића на задње сједиште, упалили његово ауто и одвезли га у болницу..- казао је између осталог у свом исказу пред  Пророчић.

Вукчевић Драган је казао да су те ноћи играли партију карата у поменути локал. Он је у свом данашњем свједочењу навео слична запажања као свједок Пророчић, са којим је те ноћи и напустио локал.

Подсјећамо, Милошевић, Машановић и Вујачић оптужницом Вишег државног тужилаштва се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића. Милошевић је, према наводима оптужнице,  означен као директни извршилац убиства. Како је наведено оптужницом, окривљени  су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици. Даље се наводи да су  10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

-У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи,  побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:03