/ - илустрација УП твитер
14/12/2021 u 09:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Индијци спроведени у спушки затвор: У ЦГ ушли мимо званичног граничног прелаза

Кубански држављанин кажњен 200 еура због незаконитог боравка на територији ЦГ

Судија суда за прекршаје Будва, Марко Ђукановић, је у хитном поступку према седморо држављана Индије изрекао јединствене новчане казне у износима од по 400 еура.

- Окривљени су кажњени јер је јуче, око 12.30 часова, приликом рутинске контроле од стране полицијских службеника утврђено да су на територију Црне Горе ушли мимо званичног граничног приелаза, те да су боравили и кретали се у нашој држави без путних исправа. Како одмах по изрицању одлуке нијесу платили новчане казне, то су им по аутоматизму новчане казне преиначене у казне затвора у трајању од по 16 дана, након чега су без одлагања упућени у УИКС. У одвојеном поступку, једном кубанском држављанину је изречена новчана казна у износу од 200 еура, због незаконитог боравка на територији Црне Горе, коју је окривљени платио након чега је у посебном поступку процесуиран од стране инспектора за странце- наводи Ђукановић у саопштењу.

Сви окривљени су у одбранама навели да су у Црној Гори боравили у транзиту, те да им је крајње одредиште била нека од земаља Западне Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:02