/ - ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА У ЗЕТИ/ - УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
18/05/2022 u 14:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Исказ службеника полиције: Крстовић сумњао на „рођака“, у њиховом магацину ништа не указује на шверц дроге

Дајте ми један доказ да сам платио и набавио кокаин, да сам складиштио робу. Ако је ово успјешна акција, онда се ја не зовем Будимир Крстовић, наглашава Крстовић

У подгоричком Вишем суду саслушањем свједока настављено је суђење Будимиру и Марини Крстовић због 1,200 килограма кокаина који је пронађен у товару банана које су поручене за њихову фирму.

Свједок Марко Савовић, полицијски службеник, пред судом је казао  да је био на годишњем одмору и да није  знао за акцију у којој је пао товар дроге. Додао је да је за њу сазнао тек када су га на дан акције позвали као испомоћ.

На дан акције, позван је као испомоћ и прекинуо је годишњи одмор како би помогао колегама. Рекао је да не зна ко је руководио акцијом, нити ко је дао знак да се крене у претрес магацина.

Ђукановић: Надлежни задрже спорну робу, само су Крстовићима отпремили контаминиран контејнер

-Не знам ко је дао знак да се крене у акцију и када треба ући у магацин, јер је било доста полицијских службеника. Сви су ушли заједно, са двије стране, тако да се не могу тачно изјаснити ко је казао да се уђе у магацин. Када смо ушли, затекао сам пет радника, и буквално смо прекинули истовар на шестој-седмој палети. Марина је дошла у магацин након десетак минута од када смо ми ушли. Ја лично нисам знао о чему се ради све до уласка у магацин. Мени о није било познато према коме су биле предузимане мјере тајног надзора- детаљно је навео Савовић.

Нагласио је да осим дроге која је пронађена у пакетима банана, није пронађено ништа што би указивало на шверц дроге и да су  радници били шокирани када је полиција пронашла.

Крстовић је додао да је ово њему намјештена прича и да нема везе са дрогом и питао  свједока да ли је било шта  указивало да су крили у магацину.

-Није дјеловало да се било шта крије, то је мој закључак. Није било наоружаних људи, није било обезбјеђења, није било ништа закључано од комора, није било катанаца. Ови пакети се ни по чему нијесу разликовали у њима су се видјеле банане- одговорио је свједок.

Савовић јеа навео  да је Крстовић био узрујан  током сусрета са кћерком Марином и радницима.

-Била је расправа између  Буда и кћерке Марине око тога на кога сумња, ко му је ово намјестио. Поменуо је „рођака“, али није поменуо име и презиме. Био је љут на кћерку што се дружи.  Викао је на раднике у смислу да ако неко има везе са овим да ће му платит. Марина је одговорила да нема никакве везе са овим.  Ништа нисам сакрио и ја заиста говорим фер- нагласио је Савович.

Крстовић је појаснио да да када је поменуо „рођака“, да се ради о безбједоносној интересантној особи.

-Дајте ми један доказ да сам платио и набавио кокаин, да сам складиштио робу. Ако је ово успјешна акција, онда се ја не зовем Будимир Крстовић-наглашава Крстовић.

Наводи истраге 

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину, у зетском селу Мојановићи надомак Подгорице, 24. августа прошле године пронашла  1.200 килограма кокаина. Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом.

Банане које је наручила Марина Крстовић за фирму „Сан Франциско“ у власништву су њеног оца Будимира су утоварене на МСЦ „Катyа“, који је из Луке Боливар кренуо према Панами. За сада није познато да ли су контејнери са бананама из Панаме наставили транспорт бродом „Катyа“ према Малти или су претоварени на неки други теретњак. Брод „Charlotte“ је из Луке Ђоја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:59