/ - ТЕЛМАН ИСМАИЛОВ/ - ДАН
20/11/2021 u 22:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Исмаилова терете да jе оштетио банку за 185 милиона долара

Исмаилов jе недавно ухапшен у Црноj Гори на основу оптужби из Русиjе за умиjешаност у убиство, али му jе потом одобрен азил

Руске власти припремаjу нову оптужницу против таjкуна Телмана Исмаилова, коме jе Црна Гора одобрила азил, оптужуjући га за банкарску превару у износу од 185 милиона долара. Према извjештаjима руских медиjа, Исмаилов се терети да jе избjегао да плати кредит од 185 милиона долара jедноj пословноj банци.

- Одељење Министарства унутрашњих послова Московске области покренуло jе кривични поступак по члану 196 Кривичног законика (смишљени банкрот) против бизнисмена Телмана Исмаилова - рекао jе за портал РБЦ извор из полициjе.

Министарство jе у саопштењу навело да jе особа умиjешана у случаj становник Москве рођен 1956. године.

- Али његово име ниjе прецизирано - пише портал рбц.ру.

Раниjе су, како се указуjе, о новом кривичном поступку против Исмаилова jавили и извори агенциjа ТАСС и Интерфакс. 

Према наводима из Главне управе Министарства унутрашњих послова, у септембру 2012. године закључен jе уговор о кредиту у износу од 185 милиона долара између компаниjе коjа jе власништво особе коjа jе укључена у случаj и банке. 

У августу 2013. године, то лице jе одлучило да сакриjе своjу имовину и на основу уговора о поклону пренио jе два стана на свог унука коjи се налази у Москви, а током 2015. године прениjете су четири земљишне парцеле и двиjе стамбене зграде у Наро-Фоминску и Градском округу Одинтсово. Дуг ниjе враћен. 

Како преноси портал "rusbankrot.ru", у питању jе ВТБ банка. 

Исмаилов jе недавно ухапшен у Црноj Гори на основу оптужби из Русиjе за умиjешаност у убиство, али му jе потом одобрен азил.

Руске власти наjавиле су да ће предочити Црноj Гори доказе на основу коjих ће, како наводе, моћи да преиспитаjу одлуку о давању азила. 

Исмаилов негира све оптужбе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:47