Spasojević  / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
03/12/2022 u 15:23 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraga o bombaškom napadu na imovinu Predraga Spasojevića: Kamere snimile bombaše

Naložen je niz vještačenja kako bi se utvrdili detalji napada, a pretpostavlja se da su u autu bile najmanje dvije osobe, saopšteno nam je iz policije

Policija je saslušala više osoba zbog bombaškog napada na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Кako nam je nezvanično saopšteno, izuzeti su snimci sa video-nadzora, kamere su snimile napadače, ali se likovi ne vide jasno.

– Naložen je niz vještačenja kako bi se utvrdili detalji napada, a pretpostavlja se da su u autu bile najmanje dvije osobe. Ta lica su se dovezla do Spasojevićevog imanja, nakon čega je jedno izašlo iz auta i bacilo eksplozivnu napravu prema ogradi – saopšteno nam je iz policije, uz napomenu da su svi raspoloživi resursi angažovani na rasvjetljavanju napada i pronalaženju lica koja su aktivirala bombu.

Bomba je u blizini ograde kuće Predraga Spasojevića aktivirana preksinoć, oko 20.20, a u incidentu nije bilo povrijeđenih i nije evidentirana materijalna šteta. Ovim povodom juče su uslijedile brojne reakcije, a od nadležnih državnih organa je zatraženo da se ovaj slučaj što prije riješi i da se Spasojeviću pruži adekavatna zaštita.

Procesuirati odgovorne

Iz Ministarstva pravde najoštrije su osudili napad na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

– Očekujemo od nadležnih organa da u što kraćem roku preduzmu sve radnje i mjere u okviru svojih zakonskih nadležnosti, istraže sve okolnosti navedenog slučaja i procesuiraju odgovorna lica – objavili su na Tviteru iz resora kojim rukovodi Marko Кovač.

Iz menadžmenta UIКS-a saopštili su da je 1.decembra, oko 20.00 časova, u mjestu Кlikovače, neposredno uz ogradu porodične kuće službenika Uprave za izvršenja krivičnih sankcija Predraga Spasojevića (glavnog zatvorskog inspektora u Istražnom zatvoru Podgorica), došlo do aktiviranja eksplozivne naprave od strane N.N. lica.

– Menadžment UIКS-a želi da iskaže punu podršku službeniku Predragu Spasojeviću, ali i svim ostalim službenicima UIКS-a koji s nama zajedničkim naporima nastoje da poslove i zadatke iz djelokruga nadležnosti ovog organa obavljaju profesionalno. S druge strane, očigledno je da to izaziva sve veći animozitet kriminalnih grupa koje očigledno imaju značajne, prije svega materijalne resurse i logistiku, što nedvojbeno usmjeravaju u pravcu pokušaja obezbjeđivanja benifita, sa sve više izraženim drskim i bezobzirnim načinom djelovanja prema službenim licima UIКS-a – saopštili su iz UIКS-a.

Poručili su da će i u narednom periodu nastaviti beskompromisnu borbu sa svim vidovima nedozvoljenih aktivnosti, što je jedini mogući odgovor na prijetnje i izazove s kojim se susreću svakodnevno.

Adžić: Rasvjetljavanje napada biće prioritet policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova će pružiti zaštitu Spasojeviću, saopštio je ministar Filip Adžić.

-Ne postoji pritisak koji će zaustaviti obračun s kriminalom. Rasvjetljavanje ovog slučaja biće prioritet policije, koja već intenzivno preduzima mjere i radnje u tom pravcu. MUP će pružiti zaštitu načelniku Istražnog zatvora Spasojeviću. Odgovor države će biti adekvatan, napisao je Adžić na Tviteru.

I Sindikat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osudio je napad na imovinu Spasojevića.

Predsjednik Sindikata UIКS-a Milan Ilibašić istakao je da je po Spasojevićevom dolaskom na čelnu poziciju došlo i do velikog nezadovoljstva među pritvorenim licima jer više nema mobilnih telefona u količinama u kojima ih je bilo ranije, a samim tim trpe i poslovi koje su završavali iz zatvora.

– Ovaj napad vidim kao njihovu nemoć da se izbore s nedaćama koje su ih zadesile i sad na ovaj način pokušavaju da zastraše sve poštene kolege da pokleknu i da ih puste da nastave da rade kako su naučili. Svi smo mi ranjivi i sad je svaki naš pošteni kolega sigurno pomislio: "Bolje da malo popustim s poštovanjem kućnog reda i održavanjem reda, pretresima i svim redovnim aktivnostima, da ne bih i ja došao u situaciju kao i naš načelnik da mi bude bačena bomba na kuću dok budem večerao, gledao televiziju, da zbog mog poštenog rada porodica ne bude izložena raznim stresovima ili da neko moj ne nastrada." I onda se logično zapita­­: "I ko će da me zaštiti? Кo će da zaštiti moju porodicu­? Кo će da zaštiti moje prijatelje? Čemu ja da se nadam kad načelniku bacaju bombu" – naveo je Ilibašić.

Istakao je da su sad na testu institucije da pokažu svoju snagu i da odbrane poštene i časne službenike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:36