Рудолф Елезовић / - фото: Дан
24/06/2021 u 14:43 h
Željka Bojanić
Žana Bojanić
Željka Bojanić<br/>Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага о смрти Елезовића: Достављен налаз обдукције, провјеравају телефонске листинге и базног саобраћаја

Тиjело je, како је раније писао портал Дана, пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона

Истрага поводом смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, и даље је у току. Како сазнаје портал Дана, поднијети захтјеви Вишем суду- судији за истрагу за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја. Током извиђаја је од стране тужилаштва донијета наредба за обдукцију тијела а који налаз је достављен.

То све у циљу утврђивања кретања Елезовића у блиском временском периоду у односу на дан када је он нестао. Такође, утврдиће се и са ким је он имао комуникацију у скоријем временском периоду. Тако би истрага требало да дође и до податка са киме је Елезовић у последње вријеме и уочи критичног догађаја најчешће комуницирао. Истражни органи раде на откривању  локација на којима се уочи кобног догађаја налазио Елезовић, као и са којих локација су упућени контакти које је он остварио у последње вријеме.

Истрага о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Узете изјаве од више службеника полиције

-У Вишем државном тужилаштву у Подгорици формиран је предмет поводом проналаска мушког беживотног тијела Р.Е., у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу, који предмет се налази у фази извиђаја, током којег извиђаја је од стране тужилаштва донијета наредба за обдукцију тијела а који налаз је достављен, као и наредбе за сва друга неопходна вјештачења, која вјештачења су у току, те су поднијети захтјеви Вишем суду - судији за истрагу за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја, а у даљем току поступка предузеће се и друге неопходне мјере и радње за којима се укаже потреба, а након свестране анализе свих прикупљених доказа и података биће донијета одлука у предмету- навела је у одговору за портал Дана, државна тужитељка и портпаролка Вишег тужилаштва Подгорица Лепа Меденица.

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао. О ово случају извјештавају како домаћи, тако и регионални медији.

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

У објавама албанских медија наводила су се три евентуална исхода овог нестанка. Тако се за врло кратак временски период говорило о изсказу свједока, отмици, евентуалном убиству и бјекству. Међутим ни један од наведених сценарија није потврђен. Напротив, незванично истрага сумња да је ријеч о самоубиству. За сада нема званичне потврде ни за то, извиђајне радње су још у току и чекају се налази бројних вјештачења.

Шта се зна о нестанку Елезовића: Од отмице мафије, свједока сарадника до бјекства за Америку?

- Припадници граничне полиције су синоћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тијело полицијског службеника Рудолфа Елезовића чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тијело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти. Обдукција је извршена а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици- саопштено је раније, 9. јуна,  званично из Управе полиције Црне Горе.

Управа полиције потврдила: Идентификовано тијело Рудолфа Елезовића, испитују узрок смрти

Тиjело je, како је раније писао портал Дана,  пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона. Тијело је било у води, нашли су га припадници Пловне јединице. Оно је пронађено 8. јуна око 22.00 часова од стране полицијских службеника  коjе су свакодневно претраживале таj дио терена.

Елезовић jе функциjу шефа улцињске полициjе обављао све до 2014, када га jе замиjенио Сеад Ђозовић. Обављао је и послове  на руководећим мjестима у ОБ Улцињ. 

Истражно-извиђајне радње су још у току. Надлежни детаљно спроводе истрагу. Након резултата налаза свих неопходних вјештачења биће и званично познат начин и узрок смрти Рудолфа Елезовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:33