zatvor u spuzu / - RADOJE ZIVKOVIC
19/05/2023 u 15:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraga povodom planiranja ubistva Vukotića: Ustavni sud prihvatio žalbu na pritvor zatvorskog službenika

Lučić je obuhvaćen istragom protiv grupe koja je osumnjičena da je planirala likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok se nalazio Istražnom zatvoru

Ustvani sud Crne Gore uvažio je žalbu na pritvor koju je uložio advokat Stefan Jovanović koji zastupa zatvorskog službenika Vlada

-Za odluku Ustavnog suda Crne Gore U-III-359/23 sam saznao putem medija i mogu reći da istu doživljavam kao potvrdu navoda odbrane da u procesno-pravnom smislu ne postoje razlozi za dalje trajanje pritvora kada je u pitanju moj branjenik Vladan Lučić. Očekujem da nižestepeni sudovi, kada se službenim putem upoznaju sa odlukom, istu cijene upravo na afirmativan način, budući da je očigledno da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi da se okrivljeni Vladan Lčić u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici Ks.br 6/23 brani sa slobode- kazao je u izjavi za portal Dan advokat Stefan Jovanović.

Posjećamo, Lučić je obuhvaćen istragom protiv grupe koja je osumnjičena da je  planirala likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok se nalazio ubspuškom Istražnom zatvoru.

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe pored Lučića označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića,Danila Bakića, Radovana Mujovića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić, pripadnici kavačkog klana, sumnjiče se za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se takođe sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića.

Zadatak Lućića je bio pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog djela

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:31