/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
01/02/2022 u 13:28 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић робија у Шпанији: СДТ га повезује са убиством на Цетињу

Током међународне полицијске сарадње са Шпанијом, прецизније са НЦБ Интерпол-ом Мадрид, утврђено је да се Ивановић налази у затвору у Шпанији због извршеног кривичног дјела на територији те државе

Службеници Управе полиције расписали су међународну потјерницу за И.И. (22) ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се против њега води пред црногорским правосудним органима. Како сазнаје незванично портал Дан, ријеч је о Илији Ивановићу.

- И.И. се потражује ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Подгорици због кривичних дјела стварање криминалне организације, убиство у покушају путем помагања и кривичног дјела тешко убиство путем подстрекавања. И.И.  важи за припадника једне организоване криминалне групе- саопштено је из Управе полиције. 

Расвијетљено убиство Газиводе и Мухадиновића, истрага против шест особа

Током међународне полицијске сарадње са Шпанијом, прецизније са НЦБ Интерпол-ом Мадрид, утврђено је да се Ивановић налази у затвору у Шпанији због извршеног кривичног дјела на територији те државе. 

- У току је даља комуникација надлежних органа двије државе ради изручења овог лица Црној Гори- навели су из полиције.

Недавно је специјални тужилац Саша Чађеновић  казао да је Специјално државно тужилаштво донијело наредбу о спровођењу истраге против шест особа због сумње да су убиле Цетињанина Андрију Газиводу и његовог суграђанина Пера Мухадиновића у фебруару прошле године.

За повезаност са убиством Газиводе и Мухадиновића терете се Илија Милановић, Филип Ивановић, који је означен као организатор, Илија Ивановић, Бобан Сјеклоћа, Никола Мартиновић и М. Н.

- Постоји основана сумња да је Н. Н. лице, припадник криминалне организације, заједно са Ф. И. лишило живота Г. А, у чему су му помогли М. Н. и С. Б, чиме је И. Ф као саизвршилац извршио кривично дјело убиство. Такође постоји основана сумња да је М. Н. извршио кривично дјело тешко убиство на штету М. П, а да је као саизвршилац учествовао И. Ф. – казао је ранје Чађеновић.

Како је наведено, планирали су да поставе два килограма експлозива испод аутомобила полицијских службеника и активирају га у вожњи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:09