/ - фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
12/12/2021 u 22:36 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Из Улциња превозио 100 паковања дроге, па признао кривицу

У.С. је осуђен на годину и шест мјесеци затвора, а изречена му је и новчана казна 15.00 еура

Због шверца дроге У. С. (Самир Устабећир) је осуђен на годину и три мејсеца затвора након што је склопио споразум о признању кривице са вишом државном тужитељком Сузаном Милић. Кажњен је и новчано 15.000 еура.

image
- фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ

- Окривљени У. С. признаје да је 02.11. 2020. године, са подручја Улциња према Подгорици, ради продаје преносио 99144,65 грама конопље - марихуане. Тако што је дрогу на подручја општине Улцињ преузео утоварену у путничко  возило марке “Ауди А4“ регистрације БР , којим је и управљао, а која је била смјештена иза сједишта возача и сувозача упакована у 100 ПВЦ паковања. А затим ради продаје преносио крећући се у правцу Подгорице, у чему је откривен приликом контроле на излазу из тунела Созина, општина Бар, од стране овлашћених полицијских службеника Управе полиције ЦБ Бар – Станица криминалистичке полиције -Јединице за борбу против дроге, када су му возило и дрога одузети- наведено је споразумом.

Тако је признао да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање  у промет опојних дрога из члана 300 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

image

фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ

- фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ

Он је, како је раније речено из полиције, ухапшен због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

- У тунелу Созина зауставила возило марке „Ауди А4“ барских регистарских ознака које се кретало из правца Бара ка Подгорици а којим је управљао С.У. Приликом прегледа возила пронађено је 100 паковања опојне дроге марихуана укупне тежине око 107 килограма- наводи се у саопштењу полиције.

Из полиције су тада казали да је полицијска акција је спроведена у циљу пресијецања кријумчарске руте која води из Албаније преко Црне Горе ка Босни и Херцеговина, Хрватској и даље ка земљама Западне Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 23:02