/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
06/08/2023 u 15:45 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz VDT-a za "Dan" potvrdili da se Kotoranin nije sam ranio: Traga se za osobom koja je pucala u Vojina Stupara

Kako su objavili mediji, 17. juna prijavljeno je da je nadomak tunela Vrmac pronađen ranjeni muškarac koji traži pomoć, nakon čega su policajci izašli na lice mesta i utvrdili da se radi o Stuparu. On je tada transportovan u Opštu bolnicu Kotor

Utvrđeno je da je oštećenom V.S. povrede nanijelo drugo lice, čiji se identitet utvrđuje, a u daljem toku postupka preduzimaće se i druge neophodne mjere i radnje, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, saopštila je za "Dan" Lepa Medenica

Policija intenzivno traga za licem koje je, kako se sumnja, 17. juna ove godine pucalo u Vojina Stupara.

Taj Kotoranin, navodno blizak "kavačkom klanu", pronađen je ranjen nadomak tunela Vrmac. Kako je tada saopšteno, imao je prostrelnu ranu u predjelu vilice. Policiji je rekao da se sam ranio, ali je to u startu bilo sumnjivo i nastavljeno je sa istražnim radnjama kako bi se utvrdile činjenice i odgovorni priveli pravdi. Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici za "Dan" su potvrdili da je utvrđeno da je Stuparu povrede nanijelo drugo lice.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom događaja u kojem je povrede vatrenim oružjem zadobilo lice V.S., dana 17.6.2023, u mjestu Kavač – opština Kotor. Taj predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je od strane Uprave policije obavljen uviđaj na licu mjesta, i određena potrebna vještačenja, koja su u toku. Takođe je utvrđeno da je oštećenom V.S. povrede nanijelo drugo lice, čiji se identitet utvrđuje, a u daljem toku postupka preduzimaće se i druge neophodne mjere i radnje, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja – saopštila je za "Dan" Lepa Medenica, rukovodilac i portparol Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Sumnjičen za učešće u ubistvu Šarca

Stupar je krajem novembra prošle godine bio uhapšen po naredbi Višeg suda u Beogradu radi krivičnog gonjenja zbog zločinačkog udruživanja i pomaganja pri izvršenju teškog ubistva. Kako su tada objavili mediji, sumnjičio se za učešće u likvidaciji Aleksandra Šarca.

Međutim, Stuparov advokat se tada oglasio i saopštio da je njegov klijent u vrijeme ubistva Šarca bio u zatvoru.

– Moj klijent Vojin Stupar se u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje ga sumnjiče u Srbiji nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu, a dokaze o tome sam prije nekoliko dana dostavio nadležnim organima u Beogradu – rekao je tada advokat Marko Radović.

On je negirao da je Stupar uhapšen u Kotoru.

– Njemu je nakon puštanja uz jemstvo u decembru 2020. godine, uz mjeru oduzimanja putnih isprava i zabrane napuštanja mjesta boravka, izrečena i mjera obaveznog javljanja policiji u Kotoru svakog ponedjeljka. Tako da se on u ponedjeljak uredno javio kotorskoj policiji, nakon čega je zadržan – kazao je Radović.

Kako su objavili mediji, 17. juna prijavljeno je da je nadomak tunela Vrmac pronađen ranjeni muškarac koji traži pomoć, nakon čega su policajci izašli na lice mesta i utvrdili da se radi o Stuparu. On je tada transportovan u Opštu bolnicu Kotor.

Navodno, on je inspektorima rekao da se sam ranio, ali kako pištolj nije pronađen ni nakon opsežne pretrage terena, istražitelji su odmah posumnjali u njegovu izjavu.

Inače, Stupar je odranije poznat policiji, a nije prvi put ni da se nađe na nišanu.

Portal N1 je ranije objavio da je Stupar član takozvanog "vračarskog klana". On je inače zet Igora Božovića, koji slovi za jednog od vođa "kavačkog klana".

Na stupcima crne hronike našao se i kada je na njega navodno pucao vođa "škaljarskog klana", sada pokojni Jovan Vukotić, koji je kasnije oslobođen tih optužbi.

Stupar je kao napadače označio Vukotića, Igora Dedovića i Milića Minju Šakovića.

Na Stupara i Miloša Radonjića pucano je 2016. godine u Kotoru. Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen. Prema tužilačkim dokumentima, Vukotić, Šaković i Dedović su 27. marta 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite, vozilom prepriječili put "citroenu C3" u kom su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju. Pištolj je, navodno, prvi potegao Vukotić, koji je, kako se sumnjalo, iz "škorpiona" s prigušivačem ispalio više hitaca u Radonjića, koji se nalazio na mjestu suvozača. Kada su Stupar i Radonjić krenuli da bježe, Dedović i Šaković su, navodno, pucali ka njima.

Vukotić, Dedović i Šaković su kasnije oslobođeni svih optužbi jer je Stupar promijenio iskaz i rekao da ipak ne zna ko je pucao na njega. Inače, nijedan od pomenute trojice više nije među živima.

Stupar je 2019. godine hapšen zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju radi šverca kokaina koji je zaplijenjen na vojnom brodu "Jadran" u Tivtu, a čija je vrijednost procijenjena na pet miliona eura.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:53