/ -
08/09/2023 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izabrano i raspoređeno 11 sudija osnovnih sudova

Novoizabrane sudije Upravnog suda Crne Gore, osnovnih sudova i Suda za prekršaje u Podgorici položiće 12. septembra, svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom

Sudski savjet je na današnjoj sjednici izabrao i rasporedio 11 sudija osnovnih sudova. Tako je Sudski savjet donio odluku da se Miloš Jokanović, Ivana Žujović i Ivana Radović rasporede u Osnovni sud u Podgorici; Darko Božović i Tanja Kuburović Radusinović u Osnovni sud u Nikšiću; Miloš Moračanin i Milica Ćetković u Osnovni sud u Danilovgradu; Artan Kroma i Hasire Bećović u Osnovni sud u Ulcinju, Ana Rovčanin u Osnovni sud u Bijelom Polju i Vera Femić u Osnovni sud u Baru.

Savjet je donio odluku o izboru i raspoređivanju Rada Zarubice i Sabine Canović za sudije u Sud za prekršaje u Podgorici.

- Na osnovu konačnog predloga ocjena Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke za izabrane kandidate za sudije Upravnog suda Crne Gore, Savjet je utvrdio ocjene za Lidiju Novović i Milenu Marković Vujanović. Istovremeno donijete su odluke o njihovom izboru i raspoređivanju u Upravni sud Crne Gore, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Novoizabrane sudije Upravnog suda Crne Gore, osnovnih sudova i Suda za prekršaje u Podgorici položiće 12. septembra, svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom.

- Na današnjoj sjednici konstatovan je prestanak sudijske funkcije Ramu Strikoviću, sudiji Apelacionog suda Crne Gore, Rifatu Eroviću, sudiji Osnovnog suda u Bijelom Polju i Nevenki Kovačević, sutkinji Suda za prekršaje u Podgorici na lični zahtjev, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Donijeta je, kako saopštavaju, odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje jednog slobodnog sudijskog mjesta u Apelacionom sudu Crne Gore, javni oglas za popunjavanje tri mjesta u višim sudovima, kao i interni oglas popunjavanje po jednog sudijskog mjesta u osnovnim sudovima u Nikšiću i Bijelom Polju.

- Na sjednici je dato mišljenje na broj utvrđenih radnih mjesta u Predlogu pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Apelacionog suda Crne Gore. Savjet je razmatrao i usvojio Predlog buđžetskih sredstava potrošačke jedinice “Sudski savjet” za 2024. godinu, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 09:46