Кенан Храповић / -DAN
14/03/2022 u 08:18 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Извиђај о кашњењу и застоју у набавци вакцина против ковидa окончан, нема доказа против Храповића

Храповић се, према нашим сазнањима, у својству грађанина пред СДТ-ом изјашњавао на оптужбе актуелне министарке здравља Јелене Боровинић Бојовић

Специјално државно тужилаштво окончало је извиђаj у предмету кашњења и застоја у набавци вакцина против ковида и оциjенило да нема основа за предузимање кривичног гоњења против бившег министра здравља Кенана Храповића нити било ког лица за било коjе кривично дjело за коjе се гоњење предузима о службеноj дужности, саопштила је "Дану" Сања Јовићевић, портпарол и тужилац тог тужилаштва. Она је у одговору који нам је прослиједила навела да је овај предмет архивиран.

Специjално тужилаштво је прије годину дана саслушало бившег министра здравља поводом оптужби за пропусте, а ту информацију је тада за "Дан" потврдио и тадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић, који није желио да говори о детаљима саслушања да не би нарушио истрагу.

И сам Храповић jе потврдио ту информацију, нагласивши да је у СДТ био позван у своjству грађанина.

Према нашим сазнањима, он се том приликом изјашњавао поводом оптужби актуелне министарке здравља Јелене Боровинић Бојовић.

– Тачно jе да сам jуче у своjству грађанина био код специjалног тужиоца, али то jе све што тим поводом желим да кажем – казао нам jе тада Храповић у кратком телефонском разговору.

Поводом оптужби на рачун Храповића, у својству грађанина саслушана је и Боровинић Боjовић.

Храповић jе негирао да jе пропуштањем службене радње изазвао застоj у преговорима о набавци вакцина против ковида.

Презентована му jе документациjа коjу jе доставило Министарство здравља, која је требала да одговори на питање да ли је краjем августа 2020. године одговорио на меjл коjим jе требало да потврди набавку вакцина из Пољске. И бивши министар здравља је тужиоцу предочио дио документациjе коjу је он посjедовао.

Актуелна министарка здравља jе изниjела податке коjи указуjу на, како jе казала, неправилан и незаконит рад њеног претходника и директора Фонда за здравствено осигурање, гдjе се може радити о кривичном дjелу из надлежности СДТ-а, коjе jе надлежно за кривично гоњење jавних функционера за кривично дjело злоупотреба службеног положаjа и угрожовање jавног здравља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:57