27/02/2023 u 14:59 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izvršena ekstradicija američke državljanke sa FBI liste najtraženijih bjegunaca

T.D. je zajedno sa još dva lica, R.A. (43), M.T. (37) - državljani SAD-a, lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Vašington

Na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica realizovana je ekstradicija američke državljanke Tamara Dadyan (40), iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države. Ona se nalazila na FBI listi najtraženijih bjegunaca.

-Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava izručenje T.D. nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 godina i 10 mjeseci zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere; teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca- saoopšteno je iz Uprave policije.

Napominju, T.D. je zajedno sa još dva lica, R.A. (43), M.T. (37) - državljani SAD-a, lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Vašington.

-Ova lica su se nalazila na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI.Prilikom lišenja slobode lica u Crnoj Gori, imenovana je posjedovala falsifikovani putni dokument.Predmetna aktivnost je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju  službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije danas kada su ovo lice preuzeli službenici US Marshals Service- zaključuju u nsaopštenju.

(VIDEO: KCAL News)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 12:11