/ - Фото: Управа полиције
24/03/2022 u 14:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јачање сарадње са Италијом у суочавању са кључним изазовима

Италија, као један од најзначајних спољнополитичких партнера наше државе, пружа снажну подршку црногорској полицији

Директор Управе полиције Зоран Брђанин са сарадницима састао се данас са замјеником директора Одјељења за јавну безбједност/шефом криминалистичке полиције Републике Италије Виторијом Ризијем, амбасадором Луком Зелиолием и њиховим сарадницима. То је саопштено из Управе полиције.

-Данашњи састанак био је прилика за разговор о досадашњој успјешној сарадњи црногорске и италијанске полиције, која је резултат снажног партнерства и међусобног повјерења двије пријатељске службе, али и повод за размјену искустава и разматрање будућих модалитета сарадње.Република Италија, као један од најзначајних спољнополитичких партнера наше државе, пружа снажну подршку црногорској полицији како на билатералном плану, тако и кроз бројне пројектне активности, што доприноси јачању укупних капацитета у борби против свих облика криминала- наводе у саопштењу.

Оперативна сарадња црногорске криминалистичке полиције са италијанским безбједносним службама резултирала је ефикасно спроведеним истрагама у откривању и лишавању слободе починилаца најтежих облика организованог криминала. 

Саговорници су се сагласили да су остварени значајни резултати на пољу сузбијања прекограничног криминала, што је умногоме проистекло и из оперативне сарадње црногорске полиције и италијанских безбједносних служби и агенција. Сарадња са Одјељењем јавне безбједности МУП-а Италије и Гуардиа ди Финанза је оперативно снажна и ефикасна у сузбијању незаконитих миграција и кријумчарења миграната, посебно на мору.

Континуирано добра сарадња се огледа у оквиру пројекта размјене полицијских сужбеника током љетње туристичке сезоне и за очекивати је да се овај облик сарадње настави и у периоду који је пред нама. 

Обје стране истакле су отвореност и спремност за даље унапрјеђење сарадње на свим нивоима и заједничко суочавање са свим безбједносним изазовима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:35