/ - полиција, илустрација
27/09/2021 u 15:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јаховић негирао кривицу, Милић казао да му је безбједност угрожена

Према оптужници Специјалног државног тужилаштва, група је припремала убиство Ђуровића

Алмир Јаховић, један од оптужнеих за повезаност са покушајем убиства Јована Ђуровића, негирао је данас пред подгоричким Вишим судом да има било какве везе са тим кривичним дјелом. Он је казао да  не зна шта је криптовани телефон и да га никад није видио и да никад није видио бомбу. Подсјећамо, Јаховић је 7. септембра изручен из Босне и Херцеговине у Црну Гору.

Оптужени у овом поступку су и Ензан Цириковић, Аднан Османагић,Елдар и Мирзет Нурковић, Ђорђије Цицмил и Дарко Милић.

Подсјећамо, Ђуровић, који је према наводима СДТ-а био мета ове групе,  је у евиденици полиције означен као особа блиска шкаљарском клану.

Адвокати, коју заступају оптужене у овом предмету жалили су се на услове унутар УИКС-а када је у питању припремање одбране. Навели су да у једну просторију буде и до десет особа и да се од заштитног паравана ( стакла) које је висине три метра и постављено због коронавируса, не могу чути и разумјети ни они и клијенти. Они су навели да су тако услови за припремање одбране "катастрофални" То је исто навео и Јаховић, те због тога није могао да припреми одбрану али се јаснио да није крив.

​Један од оптужених, Дарко Милић, тражио је од Суда да му се мјера надзора коригује. Наиме, он је навео да се свако 15 дана јавља у ЦБ Бар и да му је инспектро 15. септембра рекао да му је угрожена безбједност. Додао је да му је возило због овог судског поступка одузето, те да нема превоз.

Ензан Цириковић, Елдар и Мирзет Нурковић, Ђорђије Цицмил и Дарко Милић су, према оптужници Специјалног државног тужилаштва, припремали убиство Баранина Јована Ђуровића. Осим ове групе, оптужени  и Алмир Јаховић и Аднан Османагић. Османагић није доступан надлежним органима Црне Горе.

Експлозивна направа, према наводима оптужнице, намијењена за убиство Ђуровића, садржала је око пола килограма експлозива и пронађена је на раскрсници Булевара 24. новембра и Македонске улице код „Три куле“ у Бару.

Према оптужници Специјалног државног тужилаштва, група је припремала убиство Ђуровића.

Аднан Османагић је брат убијеног Армина Муше Османагића, који се у полицијској евиденцији водио као вођа једног од барских криминалних група. Јово Ђуровић, који је био мета те криминлане групе, брат је Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи у Котору у октобру 2013. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:33