/ - МУП Србија
04/12/2021 u 08:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још двојица из групе Беливука и Миљковића нуде сарадњу тужилаштву: “Пропјеваће” о убиствима за блажу казну

Они су на добром путу да постану свједоци-окривљени, који ће, поред Бојана Хрватина, допринијети да се расвијетле још нека убиства, па би због сарадње могли да рачунају на блажу казну

Двојица припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића понудила су сарадњу Тужилаштву за организовани криминал (ТОК) у замену за повољнији статус, незванично сазнају "Новости".

Према њиховим информацијама, они су на добром путу да постану свједоци-окривљени, који ће, поред Бојана Хрватина, допринијети да се расвијетле још нека убиства, па би због сарадње могли да рачунају на блажу казну.

Поред истраге седам убистава, полиција и тужилаштво су захваљујући спремности ове двојице на прагу да расвијетле и ликвидацију Александра Халабрина (25). До сада су прикупљени докази за отмицу и звјерска убиства Николе Митића, Горана Михајловића, Горана Величковића Гоксија, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Милана Љепоје.

- Поред свједочења ових оптужених, дошло се и до материјалних трагова, поред осталог, и посредством међународне правне помоћи - наводи наш саговорник близак истрази. - Очекујемо да нам ускоро стигне нови "контингент" монструозних фотографија, које су чланови групе размјењивали посредством "Скај" апликације. Оне су сачуване на заштићеној платформи, која је отворена.

Наставак поступка у Црној Гори

Специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и његов најближи сарадник Саша Чађеновић по повратку из Београда наставили су истрагу против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојше Јанковића и Радоја Живковића, осумњичених за тежак злочин. Они се терете да су у насељу код Спужа убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а киднаповали Мила Радуловића Капетана.

- Потпуно је поштована процедура и сада се стичу услови за наставак поступка - рекао је Катнић по доласку у Подгорицу. - Домаћини у Србији су били сјајни, урађено је све што треба. Ми смо добили што смо хтјели, они су дали изјаве и стичу се услови да се настави поступак.

Тројица осумњичених, осим Живковића, који је у бјекству, негирала су дјело и одбила да одговарају на питања тужиоца.

Ускоро би, поред Халабрина, могла да се расвијетли и судбина несталог Мирка Којића, инвеститора са Звездаре и кума Марка Миљковића. Он је, како се сумња, једна од првих жртава ове криминалне екипе. Којић се са Беливуком и Миљковићем нашао и на оптужници за убиство Властимира Милошевића, такође Миљковићевог кума, јануара 2017. године, али су сва тројица одлуком суда, и уз обилату помоћ одређених структура из тадашњег врха МУП Србије, правоснажно ослобођени кривице.

Халабрин је нестао 20. марта 2020. у Београду. Његово тијело пронађено је 16. маја исте године у околини Сопота. Обдукција је потврдила да је убијен хицем у главу. Посмртне остатке овог младића из села Јаношик, надомак Пландишта, пронашао је чувар коза у сопотском мјесту Парцани. Било је спаковано у најлон и закопано, али се претпоставља да су га нањушиле животиње и допола извукле из јаме. Тако је и пронађен.

- Постоје индиције да је Халабрин убијен у кући страве у Ритопеку, а да је онда неко од припадника групе добио задатак да га негдје однесе и закопа - наводи саговорник Новости. - Уклањање тијела је доста траљаво урађено, гроб је плитко ископан и звијери су га нањушиле. Наводно, Беливук и Миљковић су били јако љути на сараднике због тог лоше урађеног посла. Касније су, како се сумња, тијела својих жртава уклањали машином за мљевење меса, јер су се бојали да се не појаве докази као у случају овог младића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:33