ХАОПШЕЊЕ У СЛОВЕНИЈИ/ - SCREENSHOT/YOUTUBE / - ХАОПШЕЊЕ У СЛОВЕНИЈИ/ - SCREENSHOT/YOUTUBE
05/07/2021 u 18:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још један свједок сарадник: Кавчане уништиле издаје из криминалних редова

Средином маја словеначка полиција ухапсила је неколико припадника огранка кавачког клана. Један од тројице који су били оснивачи словеначког огранка ове групе, који долази из Црне Горе, покајао се и постао сарадник полиције

Велика акција полиције Словеније, која је спроведена у мају ове године, представила је жесток удар на кавачки клан. Тада је полиција те земље процесуирала око 60 особа које се доводе у везу са поменутом криминалном групом, огранком кавачког клана. Као главна карика у тој операцији наводи се свједок сарадник, који је одао до детаља функционисање овог клана. Међутим истрага се и даље наставља а као нова околност је још један свједок сарадник који је проговорио пред истражитељима.

-Након нашег открића да је полицији у распаду словеначког дјела клана Кавач помогла издаја из криминалних редова, појавиле су се информације о још једном свједоку сарадниуку који тврди да га је полиција натјерала да потпише изјаву-наводи Večer.slo.

У Словенији ухапшени припадници кавачког клана

Подсјећамо, средином маја словеначка полиција ухапсила је неколико припадника словеначког огранка међународне криминалне организације кавачки клан. Неки водећи чланови удружења су у притвору, неки су још у бјекству. Један од тројице који су били оснивачи словеначког огранка ове групе, који долази из Црне Горе, покајао се и постао први "сарадник" тајне полиције.

Он је својим биљешкама и другим документима, као и порукама са шифрованих мобилних телефона, којима су припадници криминалне групе међусобно комуницирали, у великој мјери је помогао истражитељима да ухвате  изузетно добро организовану криминалну групу у полицијске замке. 

Добро организована криминална организација у Словенији је дјеловала од 2018. године и имала 60-ак чланова. Већи дио њих је ухапшен , на подручју Љубљане, Марибора, Крања и Копра. Обављене су чак 23 кућна претреса.

Похапшени чланови су, како су раније писали словеначки медији, трговали дрогом и оружјем. Полиција више чланова ове групе  повезује и са препродајом већих количина оружја, са којим су трговали по Словенији, Словачкој, Холандији и у Србији.

Сумња се да су продавали полуаутоматске пушке и аутоматске пиштоље. Са њима су, наводно,  трговали преко привредних друштава основаних у Копру, које су биле маска за трговину дрогом и оружјем. Ову " робу"  су превозили у специјално прерађеним аутомобилима у којима су превозили и дроги у и новац. Оружје које је доспјело у Словенију, као и дрогу складиштили су широм покрајине Горењска.

Незванични подаци мариборске Вечери указују да је словеначки огранак "кавачког клана" три године из Холандије и Шпаније недељно превозио више килограма различитих врста наркотика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 01:39