Sнимак са камере / Дан
20/06/2022 u 11:06 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још нема индиција ко је убио Мињу Шаковића

По налогу поступајућег тужиоца, одређено је да се обаве сва потребна вјештачења, а изузете су и све камере које су покривале мјесто убиства, са којих ће бити изузети снимци и достављени надлежном тужиоцу

У наставку истраге о убиству тридесетпетогодишњег Подгоричанина Милића Миње Шаковића, који је словио за високопозиционираног припадника "шкаљарског клана", саслушан је велики број свједока, међу којима има и очевидаца догађаја. По налогу поступајућег тужиоца Ане Радовић, одређено је да се обаве сва потребна вјештачења, а изузете су и све камере које су покривале мјесто убиства, са којих ће бити изузети снимци и достављени надлежном тужиоцу на анализу.

image

Милић Миња Шаковић

Дан

Портпарол и тужилац подгоричког Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица потврдила је информацију о саслушању свједока и истакла да истрага иде у правом смјеру, али да засад не постоје ни индиције ко би могао бити извршилац кривичног дјела.

Минулог петка, док је сједио за столом у кафићу "Корковадо" у Старом граду у Будви, у друштву са једним од браће Ламбулић и Огњеном Кажанегром, у Шаковића је око 23.30 непознато лице обучено у бијело са бијелим качкетом на глави испалило осам пројектила. Шаковић је повредама подлегао на лицу мјеста. Како сазнајемо у полицији, убица је хладнокрвно пришао столу за којим је сједио Шаковић из правца Старог града и у њега испалио осам пројектила, фокусиран само на жртву.

– Начин на коjи jе пришао жртви и без имало задршке испразнио шаржер говори да се ради о професионалцу коjем ово засигурно ниjе први злочин – рекли су нам из полиције.

Последњи покушај ликвидације

Шаковић jе преживео наjмање четири атентат,а последњи пут у марту 2021, када су два српска држављанина из Обреновца и два Црногорца изнаjмили стан коjи гледа на његову кући у Подгорици. Код ухапшених су тада нађени криптовани телефони у коjима су биле Шаковићеве фотографиjе, али и фотографије Jована Вукотића, наводног вође "шкаљарског клана" и његовог тјелохранитеља, као и снаjпер.

Поводом овог убиства огласио се и министар унутрашњих послова Филип Аџић, наводећи да Управа полициjе, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, интензивно ради на откривању починиоца.

– Изузето jе више трагова и предмета, прегледани су снимци са видео-надзора, саслушан већи броj лица, и може се рећи да истрага иде у добром смjеру. У сусрет туристичкоj сезони, на Приморjу ће бити распоређене додатне полициjске снаге, а у вечерњим сатима на улицама ће бити и Посебна jединица полициjе, а уз то ће доћи и до одређених кадровских промjена – навео jе Аџић у саопштењу.

Како jе истакао, jасно ће показати да jе држава jача од сваког клана и криминалца.

– Безбjедносна ситуациjа у земљи jе стабилна. Црна Гора се може третирати као безбjедна дестинациjа – тврди Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:29