Предраг Каришик / - М.Н.
19/04/2022 u 16:22 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Каришик: Нововићу, шта је са кривичном пријавом против тужитељке Љубинке Маџгаљ

Желим да питам Меденицу како то да одједном треба да се лијечи у Београду? Зашто се не лијечи код љекара које, и поред свих доказа, ослобађа правоснажних пресуда, пита Каришик, један од родитеља инфицираних беба у Бијелом Пољу

Као један од родитеља инфицираних беба желим да обавијестим јавност да је рочиште по жалби тужилаштва и нас родитеља заказано за 24. мај пред Апелационим судом Црне Горе у Подгорици, казао је Предраг Каришик из Бијелог Поља.

– Ову прилику желим да искористим да поставим два питања – за специјалног државног тужиоца Владимира Нововића и некадашњу предсједницу Врховног суда Црне Горе Весну Меденицу. Нововића питам када ће нам неко одговорити на поднијету кривичну пријаву против тужитељке Љубинке Маџгаљ која је пола године у фиоци претходног тужиоца и тужилаштва? Желим да питам Весну Меденицу како то да одједном треба да се лијечи у Београду? Зашто се не лијечи код љекара које, и поред свих доказа али због партијске књижице, ослобађа правоснажних пресуда? И на крају констатација за госпођу Весну Меденицу да се није добро гријешити ни због кога а поготово према тек рођеној дјеци. Уз наду да је правда спора али достижна. И нека зна, Весна Меденица, да ово није мој став када је њој тешко него од самог старта овог поступка, уз дозу поноса јер сам видио док су други били у мраку – казао је Каришик.

image

Са протеста родитеља инфицираних беба из Бијелог Поља

- М.Н.

Иначе, родитељи инфицираних беба у Бијелом Пољу, од којих је једна умрла, више пута су протестовали, огорчени пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу, којом су љекари те болнице, Томислав Јеремић, Хака Тахировић, Звонко Пулетић и Јела Цимбаљевић, ослобођени оптужби за инфекцију пет беба, од којих је једна преминула, у новембру 2014. године. Протестовали су испред зграде Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу, огорчени радом државне тужитељке Љубинке Маџгаљ. Протсет су изразили и блокадом магистралног пута Бијело Поље – Рибаревине, у мјесту Ракоње.

Они су Врховном државном тужилаштву у Подгорици предали кривичну пријаву против тужитељке Маџгаљ због кривичног дјела – злоупотреба службеног положаја у вези са кривичним дјелом – несавјестан рад.

– Тужитељка је љекарима ставила на терет да су починили кривично дјело – тешка дјела против здравља људи у вези кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, на који начин је омогућила оптуженима да пред надлежним судом одговарају за лакше кривично дјело – казао је Предраг Каришик, напомињући да је тужитељка Маџгаљ учинила више пропуста мијењајући три пута оптужницу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:19