Оптужени за свирепо убиство остају у Спужу / -дан
24/11/2021 u 09:56 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелану, Вучковићу и Кажићу продужен притвор, СДТ их оптужује за тешко убиство Н.С.: Тијело спаљено на ломачи од гума и ћумура

Из пресретнутих комуникациjа произилази да су окривљени планирали и начин уклањања тиjела оштећеног, па је Звицер предложио посипање киселином, а потом спаљивање на ломачи

Апелациони суд потврдио је рјешење Вишег суда у Подгорици од 22. октобра којим је продужен притвор Слободану Кашћелану, Владимиру Вучковићу (45) и Зорану Кажићу (45), којима се на терет ставља стварање криминалне организације и извршење тешког убиства Н.С. у мјесту Мирац у ноћи између 2. и 3. августа. Суд је нашао да је притвор као мјера сразмјеран тежини дјела за које се основано сумња да су учинили, а такође је основан и због опасности од бјекства.

Оптужницом СДТ-а Кашћелан се терети да је током 2020. са непознатим лицем формирао криминалну организацију чији чланови су постали Радоје Звицер (49), Драган Кнежевић (40), Милош Радоњић, Срђан Јуришевић (48), Радоје Живковић (35), Владимир Вучковић, Здравко Перуновић (45), Милан Вујотић (39), Александар Драгићевић (35), Зоран Кажић, Милан Кнежевић (43), Дарко Прелевић (30) и Крсто Марош.

Како се наводи у рјешењу суда, основано се сумња да је окривљени Звицер савjетовао да се за уклањање трагова крви са земље преко њих поспе киселина, те да се за спаљивање тиjела убијеног користе аутомобилске гуме и ћумур, након чега треба закопати остатке.

– Из пресретнутих комуникациjа произилази да су окривљени планирали и начин уклањања тиjела оштећеног након лишења живота, и то прво посипањем тиjела киселином, а потом спаљивањем на ломачи направљеноj од осам аутомобилских гума напуњених са 50 килограма ћумура – пише у рјешењу.

Чекали да прође Илиндан

Из комуникациjе међу окривљенима утврђуjе се и вриjеме када jе оштећени лишен живота, jер они наводе да га неће лишити живота 2.8.2020. године, с обзиром да jе тог дана светац Илиндан, већ одлучују да се то уради након поноћи.

У погледу мjеста извршења кривичног дjела тешког убиства Н.С., из комуникациjе и из листинга кретања мобилних телефона коjе су користили окривљени утврђуjе се да jе пресретање оштећеног извршено у мjесту Врмац, те да jе након тога транспортован возилом у мjесто Мирац, гдjе jе и лишен живота, а након што jе његово тиjело на описан начин уништено, остаци су пренесени и закопани у националном парку Ловћен, пише у рјешењу суда.

Како се даље наводи, постоји основана сумња да су 27.7.2020. окривљени Живковић, Драгићевић, Кажић и Кнежевић организовали осматрање куће и праћење оштећеног до 1.8.2020.године.

– Потом су га из засједе пресрели Вучковић, Јуришевић и Радоњић, ударали га металном шипком, везали конопом и задали му више удараца по глави и тиjелу, након чега су га смjестили у возило и кренули према Његушима, за коjе вриjеме су мучили Н.С., удраjући га ногама у предjелу главе и сjедjећи на њему, а све како би од њега изнудили податке о ривалској криминалној организциjи и како би им саопштио и омогућио приступ криптованом мобилном телефону коjи jе имао са собом – наводи се у рјешењу.

Како је закључено у рјешењу, из прикупљених доказа произилази основана сумња да су окривљени на свиреп и подмукао начин лишили живота Н. С., којег су тукли и мучили наjмање 24 сата, а потом га лишили живота у тренутку док се молио, што указуjе на бруталност извршеног кривичног дjела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 17:53