pres sdt i uprave policije / - SRDJAN BOLJEVIC
04/05/2022 u 20:25 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић: Утврдили смо да је Лазовић полицијски службеник са највећим моралним егом

Опширнију изјаву о случају "Лазовић и Миловић" можете прочитати у сјутрашњем броју Дневне новине Дан

Бивши главни специjални тужилац Миливоjе Катнић jе у разговору за Дневне новине Дан казао да  службеник полиције Петар Лазовић није члан ни једне криминалне групе. Он је о томе детаљно говорио у изјави за сјутрашње издање Дневне новине Дан, гдје ћете моћи опширније да прочитате о овом случају.

Тај материјал Еуропола достављен је СДТ-у средином прошле године, док је на његовом челу био Миливоје Катнић.

У изјави за "Дан" Катнић је то и потврдио, наводећи да је СДТ тим поводом раније покренуло извиђај који је након спровођења одређених радњи обустављен.

– Утврдили смо да је Петар Лазовић полицијски службеник са највећим моралним егом, те да је на законит начин обављао свој посао – навео је Катнић, додајући да су након обустављања поступка о томе обавјестили Еуропол, који се сагласио са таквим исходом.

Истиче да је сада на незаконит начин дошло до објављивања материјала у медијима.

Либертас: Еуропол сумњичи службенике полиције Лазовића и Миловића да су чланови кавачког клана

Подсјећамо, у Специјалном државном тужилаштву поводом податка који су у претходном периоду достављени од ЕУРОПОЛ-а формирани су списи предмета о наводној вези полицајаца са кавачким кланом.

Како су објаснили из СДТ-а, тужилац Саша Чађеновић донио је одлуку 20. јануара ове године да нема основа за предузимање кривичног гоњења против било ког лица за било које кривично дјело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

- Након медијских објава који су објављени на порталу „Либертас Пресс“, главни специјални тужилац је наложио да се формира нови предмет и да се предузму све неопходне радње и мјере ради утврђивања да ли има кривичног дјела из надлежности Специјалног државног тужилаштва - саопштено је из СДТ-а.

Подсјетимо, наш портал раније је објавио да црногорска полиција није добила никакве податке од Еуропола о умијешаности полицијских функционера и службеника Агенције за националну безбједност у криминал.

Портал Либертас пресс, позивајући се на документ Еуропола, наводи и да је претпоставка да Миловић посједује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона еура зарађених управо шверцом кокаина.

- Истрага усмјерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције - закључак је документа Еуропола.

Портал Либертас пресс објавио је и да су тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили од Еуропола у јулу прошле године. До данас није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, позвали на одговорност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:29