Катнић / Фото: Крсто Вуловић, ПР Центар
21/10/2021 u 12:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић: Да сам видио Луку Булатовића скорије, убиједио бих га да не почини самоубиство

Булатовић је био мој лични пријатељ, највећи патриота у Црној Гори и велики професионалац, казао је он

Не можемо тврдити да ли је функционер АНБ-а Лука Булатовић починио самоубиство, казао је данас на конференцији главни специјални тужилац Миливоје Катнић. 

Додао је да је СДТ обавило увиђај око тог догађај и да ће утврдити има ли тај догађај везе са прислушкивањем канцеларије ГСТ-а.

Такође је додао да је Булатовић оставио више порука и писама, да су исте остављене у рачунару али да на њима нема ништа узнемирујуће.

- То што је Булатовић у себи посједовао је била спартанска личност, нешто што су посједовали наши преци. Назвао ме је једном телефоном да ме поздрави, звао сам га да се видимо, али он је вјеровао је да би то мени нанио штету, јер је био означен као неко из бившег режима. Имам моћ убјеђивања, а да сам га скорије видио убиједио бих га да не чини то што је учинио- тврди Катнић. 

Истакао је да је државном секретару МУП-а Зорану Миљанићу поручио да је изјавом да јавности мора саопштити чије животе је могао да спаси Булатовић, починио подстрекивање на вршење кривичног дјела одавање службене тајне, али да вјерује да је он то урадио из незнања.

Појаснио је да су полицајци на лицу мјеста, гдје је пронађен мртав Булатовић, пронашли доказе које би могле бити у надлежности СДТ-а.

- Све је спроведено у складу са свим прописима. Још се предузимају радње. Булатовић је био мој лични пријатељ. Он је био велики човјек, то је велика трагедија за цијелу државу. Био је највећи патриота у Црној Гори и велики професионалац- закључио је Катнић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 05:04