/ - Фото: Архива
17/09/2021 u 13:18 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић о односу са Абазовићем: Однос нам је братски, али он посао не ради добро

Његову мајку доживљавам као сестру а њега као брата, само су нам начини решавања другачији, каже тужилац

Ја свој посао радим одлично, али шеф безбједносних служби Дритан Абазовић га не ради, јер је желио да укине СДТ које је постигло резултате најбоље у Европи, казао је данас главни специјални тужилац Миливоје Катнић на конференцији СДТ-а. 

Како је казао, без обзира на то, однос са вицепремијером му је братски.

Такође је истакао да је од Абазовића добио безрезервну подршку.

- Његову мајку доживљавам као сестру а њега као брата. Само су нам начини решавања другачији. Ја га рјешавам сјајно, а он је био на фону оних који теже да укину СДТ- тврди Катнић. 

Према његовим ријечима, братство на Балкану је сложена ситуација.

- Надам се да су случају мог братства са Абазовићем да се то неће тако завршити. Њега су због тога из ДФ-а и других партија напали. Он није искусио животну школу. На њега се врши притисак из његове структуре, и то из ДФ-а и из криминалних структура. Ја вјерујем да ће он одољети овим притисцима. Циљ ових структура је да униште озбиљну осовину ове државе. Судови не функционишу, а у појединим нема суђења већ мјесец дана. Ми имамо ситуацију да криминална група која је покушала да ме убије и да није донесена пресуда. Никога не брине да је укидање СДТ био услов да су ове криминалне групе дале одобрење да може да се убије тужилац Саша Чађеновић и ја. То је било 21.фебруара, а то никог не дотиче. Наши државни органи, тужилаштво и судство не треба да буду увезани са политиком, то увијек остаје- казао је Катнић. 

Истакао је да су Абазовић и Демократе тас на ваги.

- Видите 11 криминалних група је оптужено, то треба неко да осуди. Да би неко био квалитетан судија и дошао до врховног суда треба 20 година. Ово је задњи тренутак да се ово друштво освијести. Нека се странке мијењају, нек владају ови или они, али правосуђе нек остане- закључио је Катнић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:12