Privođenje Milivoja Katnića / FOTO: Lazar Ružić
07/06/2024 u 12:39 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Katnića iz istražnog zatvora sprovode na hirurški zahvat

Bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića iz istražnog zatvora Podgorica danas će Sprovodnička služba sprovesti radi medicinske intervencije.

Njegov advokat Marković Marjan kazao je za portal Dan da je tačno da će Katnić imati hirurški zahvat na jednoj privatnoj klinici. Nije precizirano o kakvoj vrsti medicinske opservacije se radi.

Podsjećamo, Katnić je nakon hapšenja i određivanja tužilačkog zadržavanja od 15.4.2024. štrajkovao glađu.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja odbio hranu i terapiju

Prema nezvaničnim informacijama i pisanjima medija njemu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Zatim je 27. maja Katnić prekinuo štrajk žeđu.

Katnić prekinuo štrajk žeđu

 Katnić je uhapšen 14. aprila, a dan kasnije započeo je štrajk glađu. Od 6. maja je štrajkovao i žeđu. 

Podsjećamo,  Katnićem je uhapšen zajedno sa Zoranom Lazovićemu u akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Milović: Katnića ljekari obilaze na svakih tri sata, odbio da ide u KCCG

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije  Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

I iz Uprave policije oglasili su se tada povodom ove skcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP 

Dodaju da je realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 20:54