/ -Фото: Управа полиције
19/07/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кавчани Божовићи изручени ЦГ, одређен им притвор

Божовићу, који су означено као припадници Кавачког клана, ухапшени су у Португалу у априлу

Которани Игор Божовић и његов син Владимир Божовић који су у априлу ухапшени у Португалу по потјерници НЦБ Интертпол Подгорица, изручени су данас Црној Гори.

Како је за Портал Дана казала портпаролка Вишег суда Аида Музуровић, њима је одређен притвор, пошто су приведени код предсједника судског ванрасправног вијећа Бориса Савића. 

-За Игора Божовића од раније је на снази рјешење, а за Владимира је одређен притвор данас- додала је она.

Управа полиције је саопштила да су Божовићи високорангирани члановин организоване криминалне групе 

Божовићи су означени као припадници кавачког клана и ухапшени су у априлу у Португалу.

Старији Божовић се потражује ради обезбјеђивања његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води у Црној Гори због сумње да је извршио кривично дјело стварање криминалне организације, док се Владимир тражи ради присуства у кривичном поступку због сумње да је извршио кривична дјела стварање криминалне организације, покушај изнуде у саизвршилаштву и тешко дјело против опште сигурности у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Игор Божовић се сумњичи да је од почетка новембра 2011. године па на даље, на подручју Kотора, Тивта и Будве, заједно са Слободаном Kашћеланом створио криминалну организацију која је имала за циљ вршење више кривичних дјела за која се по закону може изрећи казна затвора од четири године и тежа.

За себе је, према наводима полиције, одредио да планира извршење кривичних дјела у будућности, даје упутства и наредбе члановима криминалне организације у правцу извршења кривичног дјела, да обезбјеђује материјална средства за извршење кривичних дјела и да сам врши кривична дјела.

Жељка Бојанић, Жана Бојанић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:55