slobodan kascelan / - DAN
27/04/2022 u 11:03 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Кавчанима" додијељен нови судија: Рабреновић ће да одлучи о њиховој кривици

Овај поступак пред судом траје већ пар година а у последње вријеме већи број рочишта се одлаже

Предмет који је у јавности познат  "кавачки клан" или "ко снима Котор" додијељен је новом судији, сазнаје портал Дан. Тако овај поступак више не води судија Драгоје Јовић већ судија Нада Рабреновић.

Наводне вође "кавчана" негирале кривицу-Божовић: Све ми је намјештено, знам и због чега

Овај поступак пред судом траје већ пар година а у последње вријеме већи број рочишта се одлаже. Разлог за то су, између осталог, биле епидемиолошке мјере и штрајк адвоката.

Према наводима оптужнице, Слободан Кашћелан и Игор Божовић, крајем маја 2010. године, организовали су криминалну групу чији су се чланови бавили шверцом дроге, изнудама, зеленашењем, прањем новца и давањем мита.

Оптужницом су обухваћени и Владимир Божовић, Милош Радоњић, Синиша Влаховић, Александар Ђуришић, Игор Ђуришић, Давор Прелевић, Стефан Брновић, Александра Богдановић, Ђерђ Цамај, Златко Самарџић и Илија Дедовић.

Тужилаштво сматра да су Кашћелан и Божовић били задужени за планирање кривичних дјела, давање наређења члановима организације и обезбјеђивање новца. Наводи се да су и учествовали у вршењу неких кривичних дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:24