/ FOTO: M.L.V.
21/09/2023 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG: Jedna osoba životno ugrožena, ostali pacijenti sa težim povredama

Jedan pacijent je nakon operativnog zahvata i zbrinjavanja otpušten i prebačen na dalje liječenje u Opštu bolnicu Cetinje, saopšteno je iz KCCG

Devet pacijenata trenutno se nalazi na liječenju i zbrinjavanju u Kliničkom centru Crne Gore nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Cetinje – Budva.

TRAGEDIJA NA OBZOVICI: Tužilaštvo saslušalo neke od putnika iz autobusa

- Jedan pacijent je u životnoj opasnosti, dok su ostali pacijenti sa težim povredama, dominantno povrede ortopedske prirode, imamo i povrede grudnog koša, kičme, glave. Radi se o teškim povredama, ali sem jednog pacijenta ne možemo reći da u ovom trenutku imamo neposredno životno ugrožene pacijente. Jedan pacijent je nakon operativnog zahvata i zbrinjavanja otpušten i prebačen na dalje liječenje u Opštu bolnicu Cetinje- saopšteno je iz KCCG.

Nadamo da će i ostali pacijenti nakon zbrinjavanja od strane dominantno efikasnih medicinskih timova iz naše ustanove izaći sa dobrim zdravstvenim stanjem.

Dio putnika iz autobusa koji je  sletio sa puta u provaliju na Obzovici saslušan je juče od strane tužioca, potvrdila je u razgovoru za portal Dan državna tužiteljka i rukovodilac ODT Cetinje Sanja Radunović.

- Saslušani su putnici koji su mogli da daju iskaz. Dio njih je saslušan u Tužilaštvu, a dio u bolnici na Cetinju i u Kliničkom centru - navela je za portal Dan Radunović i dodala da se očekuju vještačenja.

Podsjećamo, na putu Cetinje - Budva, u mjestu Obzovica, 19. septembra oko 12.10 došlo je do teškog udesa kada je autobus sletio u provaliju. Dvije osobe su stradale, a povrijeđeno je 22 putnika.

U autobusu je bilo 27 putnika. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2023 05:42