Milan Knežević / - MILAN KNEžEVIć
08/11/2022 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: ANB imao logistiku za prisluškivanje CBCG, DRI, MUP-a i gradonačelnika Podgorice

On je održao pres konferenciju na kojoj je govorio o dokazima o zloupotrebama Agencije za nacionalnu bezbjednost

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je Agencija za nacionalnu bezbjednost imala logistiku za prisluškivanje CBCG, DRI, MUP-a i zgrada gradonačelnika Podgorice.

On je održao pres konferenciju na kojoj je govorio o dokazima o zloupotrebama Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Knežević je dodao da je prisluškivan i bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, a napomenuo je da je osim DF-a vršeno i prisluškivanje i najbližih saradnika Mila Đukanovića. 

- Sazvao sam konferenciju za medije da bi postavio pitanje nadležnim institucijama da li je ANB, imajući u vidu zapisnike i dokumentacije koje posjeduje, protivzakonito prisluškivale države institucije, čelnike tih institucija i zaposlene. To je odgovor koji moramo da dobijemo, jer se radi očigeldno o brutalnoj zloupotrebi višedecenijskoj ANB, poručio je on.

Knežević je istakao da je dobio i anonimno pismo od čovjeka koji je zabrinut za njegovu bezbjednost. 

- Taj čovjek je primijetio da već duži vremenski period vozila kruže oko kuće Kneževića. Taj čovjek trdi da je prepoznao vozača koji je službenik ANB-a, imena  V. I, a koji je u određenim prijateljskim odnosima sa jednom tužiteljkom. Da ne bih ogriješio dušu, jer ovih dana otvaram ozbiljne bezbjednosne teme, ostavljam mogućnost ANB da provjeri moje navode, Upravi policije i SDT da provjere ovo što sam sada pročitao kao anomnimno pismo, a odnosi sa ne moju ugroženu bezbjednost - dodao je Knežević.

On je na presu pokazao nekoliko dokumenata, koji, kako je dodao, pokazuju da je ANB u kontinuitetu prisluškivala ne samo njega, Andriju Mandića i pokojnog mitropolita Amfilohija, već brojne funkcionere iz tih institucija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:08