/ -Фото: Принтскрин, ТВЦГ
18/06/2022 u 10:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ко је био Миња Шаковић?

Шаковић има полицијски досије за више кривичних дјела у Подгорици, а сумња се и да је учествовао у ликвидацији вође навијача Партизана Салета Мутавог

Члан "шкаљарског клана" Милић Миња Шаковић, који је убијен у Будви пола сата иза поноћи, више пута је био на мети напада.

Убијен Милић Миња Шаковић испред кафића "Корковадо" у Будви

Медији су писали да је прије неколико година припреман атентат на Шаковића. Због припреме ликвидације полиција је почетком марта прошле године ухапсила Подгоричане Александра Вељовића (30) и Јована Мирановића (41), Београђанина Николу Мирића (35), Јована Тркуљу (35) из Обреновца и Подгоричанин Сашу Станишића.

У Шаковића са леђа испаљено осам метака, право чудо да још неко није страдао

Према наводима оптужнице, криминална група која је планирала ликвидацију Подгоричанина Шаковића купила је стан наспрам његове зграде, из ког су намјеравали да га убију.

Окривљени Тркуља и Мировић су из тог стана опсервирали кућу и кретање Шаковића, а током припрема за извршење кривичног дјела тренирали су упуцавање снајперском пушком, набавили комби у који су смјестили мотоцикл са којим би побјегли након убиства и запалили га и обезбиједили штек стан у којем би се крили након извршења кривичног дјела.

Међутим, окривљени су ухапшени у моменту када су требали да уђу у комби којим би дошли до стана одакле је планирано да се убије Шаковић, из снајперске пушке коју је требала да им донесе друга особа.

Звицер финансирао атентат?

Kако су тада писали медији, атентат су финансирали вођа кавачког клана Радоје Звицер и његов близак рођак Милан Вујотић.

Двије године раније Шаковић је ухапшен у Подгорици због сумње да је заједно са Игором Дедовићем (касније убијен у Грчкој) и Јованом Вукотићем, 27. марта 2016. године, починио кривично дјело тешко убиство у покушају на штету Kоторана Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Шаковић је избјегао и ликвидацију 2018. године када је на њега пуцано у Црној Гори из аутомобила у покрету. Аутомобил је касније пронађен спаљен, али полиција није успјела да пронађе нападача и наручиоца убиства.

Вишеструки повратник

Шаковић има полицијски досије за више кривичних дјела у Подгорици, више пута је привођен због оружја, а сумња се и да је учествовао у ликвидацији вође навијача Партизана Александра Станковића, Салета Мутавог.

Овај "шкаљарац" је са братом Марком Шаковићем осуђен због убиства Мироја Б. 2005. године.

Министарство унутрашњих послова Србије никада га званично није теретило за овај злочин.

Спектакуларно спасавање

Шаковић је почетком септембра 2017. године рањен, а у том оружаном нападу убијен је његов пријатељ Иван Недовић. Шаковић је тада преживио захваљујући брату Марку, који се бацио преко њега и оборио га на под.

Њих двојица одлежала су казну због убиства суграђанина Мироја Баошића 2005. године.

Такође, Милић Шаковић је 2012. године осуђен на пола године затвора због насилничког понашања.

Породична "традиција"

Миодраг Шаковић, отац безбедносно интересантних особа Милића и Марка Шаковића, ухапшен је крајем маја 2020. године због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Полиција је тада извршила претрес куће Шаковића у Загоричу и том приликом пронашла ручну шок бомба за коју се вештак изјаснио да спада у војно формацијска експлозивна средства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
23. jun 2022 18:15