Do Kvon / - FROTO: PRINTSCREEN
07/06/2023 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je Do Kvon?

Suosnivač je i izvršni direktor kompanije Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru, nelicencirane kompanije koja stoji iza Terra Blockchain-a

Kvon Do-Hiung, profesionalno poznat kao Do Kvon, južnokorejski je programer kriptovaluta. Južnokorejskog preduzetnika Do Kvona, koji stoji iza navodne prevare teške više od 40 milijardi dolara ili više, američki tužioci su optužili za prevaru. Optužnica od osam tačaka protiv Kvona objavljena je u američkom Okružnom sudu na Menhetnu, nekoliko sati nakon vijesti o njegovom hapšenju u Crnoj Gori.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog podgoričkom Osnovnom sudu protiv okrivljenih južnokoreanskih državljana Do Kvona i Hon Čand Juna

Kako je saopšteno iz ODT-a, na teret im je stavljeno krivično djelo falsifikovanje isprava.

Do Kvon studirao je računarstvo na Univerzitetu Stanford, na kom je i diplomirao.

Suosnivač je i izvršni direktor kompanije Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru, nelicencirane kompanije koja stoji iza Terra Blockchain-a.

U maju 2022. TerraUSD i Luna su kolabirali i u toku jedne nedjelje izbrisali tržišnu kapitalizaciju od skoro 45 milijardi dolara.

Do Kvon je rođen 6. septembra 1991. godine, a  2019. bio je predstavljen na Forbsovoj azijskoj listi 30 najbogatijih  ljudi koji imaju ispod 30 godina.

ODT podiglo optužni predlog: Do Kvon i Hon Čand Jun okrivljeni za falsifikovanje isprava

Tačna procjena Do Kvonove neto vrijednosti kapitala je nepoznata široj javnosti.

Nakon gubitka od 40 milijardi dolara, Do Kvon je za Vol stri žurnal rekao da je izgubio skoro svu svoju neto vrijednost nesrećnim okolnostima.

Do Kvon je rekao da mu gubitak nije smetao jer živi „prilično štedljivim životom“.

Bloomberg je izvijestio da je on za novine rekao da je „vjerovatno bio milijarder kada je Luna token koji podržava Terraform Labs trgovao blizu 100 dolara“.

(VIDEO) Ministar Kovač: Južna Koreja i SAD zatražile izručenje Do Kvona i Hon Čand Juna

Do Kvon je oženjen. U maju 2022. pojavila se vijest da je njegova žena imala neku vrstu zaštite od policije nakon što je nepoznati muškarac došao u njenu kuću.

Čovjek ju je pitao da li je gospodin Kvon kod kuće prije nego što je napustio zgradu. Prvo je iskoristio ulazak i izlazak stanara iz zgrade i ušao kroz ulazna vrata.

Abazović: Pročitao sam pismo Kvona, upoznao ministra pravde i uputio ga na nadležno tužilaštvo

Do Kvonova žena je bila uznemirena i zatražila je hitnu zaštitu od policije. Incident je uslijedio nakon brisanja Terre i Lune.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:10