Дарко Шарић / - GRAFIKA SLAđANA ĐERMANOVIćNOVA.RS
25/04/2022 u 12:38 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ко су црногорски политичари и бизнисмени на списку Дарка Шарића?

Симња се, на основу комуникације проваљене са апликације Скај коју је Шарићев клан користио, да су осим политичара, на његовом платном списку били готово сви српски и црногорски бизнисмени, судије, тужиоци, судски стражари...

Након што је Еуропол доставио Црној Гори бројне међусобне комуникације црногорских криминалаца путем ЅКY ЕСС апликације, очекује се да ће и истражни органи Србије ускоро доставити бројне материјале пресретнутих разгиовора у којима се помињу црногорски политичари, бизнисмени и многи криминалци, сазнаје портал "Дана" из добро обавијештених извира.

То се, прије свега односи, на материјале везане за предмет Дарка Шарића, који је недавно поново ухапшен уј Београду. Очекује се да ће тиме почети да се одмотава огромно клупко криминалних радњи у којима су умијешани и многи политичари.

У протеклих неколико недјеља више криминалних група у Црној Гори је откривено, захваљујући Еурополу и полицијама западних земаља које су пресреле, дешифровале и прослиједиле црногорским истражитељима шифроване разговоре криминалних група преко криптованих телефона и апликација, међу којима је и SKY ECC апликација.

Посљедње хапшење осумњичених припадника криминалне групе, међу којима је и бивша предсједница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица, обављено је на основу комуникације њеног сина Милоша и још неколико особа преко апликације СКY. Ти разговори упућују на могући шверц цигарета и наркотика и других нелегалних активности.

Ових дана актуелно је и хапшење наводно најмоћнијег нарко - боса и како га медији у Србији називају шефа балканског картела, Дарка Шарића. Он је, према незваничним информацијама неких медија имао, годинама, заштиту око 50 политичара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, али и више од десеторице високих функционера српске полиције.

Симња се, на основу комуникације проваљене са апликације Скај коју је његов клан користио, да су осим политичара, на његовом платном списку били готово сви српски и црногорски бизнисмени, судије, тужиоци, судски стражари...

- Од тренутка када се предао српским властима 2014. Шарић је преко браниоца Дејана Лазаревића, био у сталној комуникацији са својим заштитницима јер је у притвору имао неколико телефона са апликацијама Скај. На тај начин је могао да опструише процес све до ове године, када су га нови докази поново одвели иза решетака. Када су му стављене лисице, био је шокиран, толико је био убеђен да му нико ништа не може - прича неименовани саговорник Републике. рс.

До имена Шарићевих сарадника дошле су полицијске агенције Европол и Евроџаст после дуготрајне и мукотрпне истраге. Када су провалили у сервер који подржава апликацију Скај, утврдили су да само на Балкану има око 25.000 криптованих телефона које користи мафија. Преко њих је размењено готово два и по милиона порука!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:13