/ - ŽELJKA BOJANIć/PORTAL DAN
04/04/2024 u 14:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kočanu određeno tužilačko zadržavanje: Osumnjičen za ubistvo Markovića

Haris Kočan, koji je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Radovana Markovića, saslušan je kod višeg državnog tužioca. Njemu je nakon toga određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

- Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv lica H.K. zbog krivičnog djela ubistvo, izvršeno u mjestu Meterizi dana 03.04.2024. godine, na štetu lica R.M., i krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, koje lice je saslušano u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je donijeto rješenje o zadržavanju, dok će se u daljem toku postupka preduzeti sve neophodne mjere i radnje propisane zakonom u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja  - navela je u odgovoru za portal Dan  viša državna tužiteljka i portparol VDT-a Lepa Medenica.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Snimak osumnjičenog za paljenje vozila nakon ubistva u mjestu Meterizi

Šćepanović: Kočan i ubijeni Marković planirali izvršenje teškog krivičnog djela na štetu suprotstavljene OKG

Kako je saopšteno iz Uprave policije,Haris Kočan tereti se i za pokušaj ubistva Nikole Drecuna i Igora Mašanovića na Cetinju 20. novembra prošle godine.

(FOTO/VIDEO) Cetinje: Forenzičari izuzuzeli tragove, pronađeni djelovi eksplozivne naprave

On je inače bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama oružja.

Kočan osumnjičen i za pokušaj ubistva Drecuna i Mašanovića u novembru prošle godine

- Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela, gore pomenuti H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D. U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem - istakao je v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Snimak osumnjičenog za paljenje vozila nakon ubistva u mjestu Meterizi

U izjavi za medije, Šćepanović je naveo da je sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je pokojni Marković sa osumnjičenim Kočanom i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

Podsjećamo, portal Dan objavio je kskluzivno snimak osobe koja bježi s lčioca mjesta a koja se dovodi u vezu sa paljenjem vozila nakon ubistva Markovića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:26