Фото: Управа полиције Црне Горе
01/09/2021 u 14:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кокаин "из Зете" претоваран са брода MSC "Katya" на брод MSC "Charlote"?

Kокаина, који је заплијенила црногорска полиција, приjе пар дана у Зети, је први случај заплијене тако великог товара у контролисаној испоруци у овом дјелу Европе

Kокаина, који је заплијенила црногорска полиција, приjе пар дана у Зети, је први случај заплијене тако великог товара у контролисаној испоруци у овом дјелу Европе. Поред количине кокаина који је помно праћен до крајњег одредишта, велику пажњу је привукла и његова цијена и проценат чистоће. Према незваничним сазнањима портала Дан, истрага за сада иде ка правцу који наводи на сумњу да је Кокаин "из Зете" претоваран са брода MSC Katya na брод MSC Charlote. То је за сада предмет истраживања надлежних органа.

Црногорска полиција је у сарадњи са међународним партнерима, вршила контролно праћење овог товара. Пошиљка, чија је улична вриједност око сто милиона еура, била је под будним оком инспектора и оперативаца.

image

Фото: Управа полиције Црне Горе

– Што се тиче заплиjене тоне и 400 кила кокаина, активности спроведене у договору са међунаредним партнерима – казао је на данашњем радном доручку са новинарима директор Управе полиције цРне Горе Зоран Брђанин.

Како jе казао Брђанин, полициjа посједуjе податке чиjа jе пошиљика 1 тоне и 400 кила кокаина, али ниjе желио да одговори на питање портала Дан коjи клан се повезуjе са том дрогом jер сматра да jош ниjе моменат за то.

Министар Унутрашњих послова Сергеј Секуловић навео је да jе предметни контjенер са дрогом праћен 24 сата. Фирма Сан Франциско Д.О.О. jе наручилац банана, међу коjима jе био кокаин, поjаснио jе министар.

Према незваничним информацијама и првим процјенама вриједност 1,400 килограма кокаина који је из Луке Бар доспио до једног складиша у мјесту Мојановићи, Зета, износи око 60. милиона еура. Уколико се утврди да је он заиста високе чистоће то би довело до повећања процјене његове вриједности. Познато је да чистоћа кокаина може да омогући повећање његове количине, мјешањем са другим супстанцама, до чак три пута. Тако би му улична вриједност износила око сто милиона еура и више.

Кокаин заплијењен у Зети вриједан више од сто милиона еура, високе чистоће?

Подсјећамо, у склопу ове акције ухапшене су двије особе. Како је раније саопштено из Управе полиције, Црногорска полициjа у сарадњи са Управом прихода и царина, и Вишим државним тужилаштвом, заплиjенила jе више од тоне кокаина у мjесту Моjановићи у Зети.

Кокаин из Црне Горе највећа контролисана испорука у овом дјелу Европе

Дрога jе, како jе обjављено на Твитер налогу Управе полициjе, пронађена у пошиљци банана.

- Полициjа jе заплиjенила 1.205 паковања опоjне дроге кокаин укупне тежине више од jедне тоне- наводи се у обjави

Тужилачко-истражне радње поводом ове заплијене су и даље у току.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 03:34