/ - FOTO: Ž.B.
13/08/2023 u 18:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kolašin: Braneći se od silovanja zaradila prijavu i kaznu od 50 eura

Građanski aktivista Nebojša Babović podijelio je ovu informaciju na Tviteru uz opis "radosti crnogorskog pravosuđa"

Kolašinki M.Ž. sud u toj opštini izrekao je opomenu i kaznu od 50 eura nakon što je prijavila turskog državljanina za napad. Kako tvrdi, državljanin Turske E.U. je 4. avgusta na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića napao M.Ž. koja ga je, nakon što ju je uhvatio za bradu, a potom i za intimni dio tijela udarila više puta. Njoj se na teret stavlja prekršaj iz člana 10. stav 2 Zakona o javnom redu i miru. M.Ž. mora da plati i sudske troškove, te troškove sudskog tumača za turski jezik.

"Opomenu sam dobila jer sam navodno prekršila nužnost u samoodbrani, to što je on imao namjeru koju je imao nikom ništa. Ja sam kriva što sam se branila", kazala je M. Ž. za Portal RTCG.

Ona će na presudu uložiti žalbu.

Iz Uprave policije, Portalu RTCG saopšteno je da je kolašinska policija protiv E.U. (28) državljanina Republike Turske podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, a na štetu M.Ž.

"Policija je postupila po prijavi M.Ž., u odnosu na događaj od 4. avgusta, koji se desio oko 01.30 časova, kojom prilikom se E.U. prema oštećenoj ponašao uvredljivo. Protiv M.Ž. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. Ona je zadala više udaraca licu E.U. u predjelu glave i tijela", kazali su iz Uprave policije.

O događaju je, dodaju, obaviješten državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela nakon čega je policija podnijela prekršajnu prijavu protiv E.U.

"Osim toga, E.U. je sankcionisan shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom u iznosu od 200 eura, a pravno i odgovorno lice upravnom licu (gdje je zaposlen) 500 eura i 150 eura", kazali su iz UP.

Građanski aktivista Nebojša Babović podijelio je ovu informaciju na Tviteru uz opis "radosti crnogorskog pravosuđa".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 18:55